Duurzaam omgaan met je eigen lichaam

duurzaam om gaan met je lichaam

Je hebt maar één lichaam en daarom is het belangrijk om hier zo duurzaam mogelijk mee om te gaan. Het is daarom erg belangrijk om gezond te leven. Dit doen we door gezond te eten, genoeg te slapen en veel te bewegen. In deze blog leggen we uit hoe je dit zo goed mogelijk doet.

Bewegen

Voldoende beweging is voor veel mensen een uitdaging. Op kantoor zitten werken of thuis gamen helpt niet mee. Als je op je gaming laptop een spel speelt voelt dat misschien intensief, maar je verslapt fysiek in je stoel. Dus schuif je gaming laptop opzij en ga eens naar buiten. De beweging zal je goed doen. Beweging is uiterst belangrijk om je lichaam vitaal te houden. Beweging geeft je een energiek gevoel en is ontzettend goed voor je hart en bloedvaten. Ga er dus op uit en probeer elke week een keertje hard te lopen. Of duik de sportschool in. Team sport is natuurlijk ook een goede manier om te bewegen. 

Wanneer je voldoende beweegt verkleint het de kans op hart- en vaatziekten en ook de kans op een beroerte. Wanneer je een kantoorbaan hebt is het erg belangrijk om in de avond nog een beetje beweging te krijgen. Bewegen helpt namelijk stress te verminderen en door het bewegen maak je je hoofd goed leeg. 

Het sporten helpt je ook om beter te slapen. Bovendien zorgt regelmatig sporten ervoor dat je gewicht goed op peil blijft. Wanneer je een hoge bloeddruk hebt is het al helemaal verstandig om veel beweging te krijgen. Je bloeddruk gaat erdoor omlaag en de verhouding tussen goede en slechte cholesterol verbetert. Het goede cholesterol gaat omhoog, waardoor je lichaam meer slechte cholesterol afvoert.

Eten

Er wordt niet voor niets gezegd dat je bent wat je eet. Je lichaam haalt bouwstoffen uit voeding en drinken. Wanneer je gezond eet krijg je alle voedingstoffen binnen die je helpen om gezond te blijven. Gezond eten voorkomt dat je vaak ziek wordt en dat je bepaalde ernstige ziektes krijgt. Ook zorgt gezond eten ervoor dat je gewicht op peil blijft. 

Variatie is erg belangrijk als het gaat om eten. Probeer niet elke dag hetzelfde te eten. Eet elke dag groente en fruit maar niet elke dag hetzelfde groente en fruit. Probeer verzadigde vetten te verminderen en drink genoeg water. We hebben zo’n 1.5 liter water per dag nodig. Probeer hierbij de consumptie van dranken met suikers te vermijden. Verder is het belangrijk om elke dag goed te ontbijten. Probeer op vaste tijden te eten en sla geen maaltijden over.

Genieten

Het is tevens erg belangrijk om te genieten. Hiermee geef je de geest ook plezier. Een gezond lichaam zonder een gezonde geest is niet mogelijk. Alles staat met elkaar in balans. Probeer daarom zoveel mogelijk gezond te genieten, zonder alcohol of andere genotsmiddelen. 

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen bewegen, eten en genieten. Genieten is belangrijk maar het moet niet ten koste gaan van je gezondheid. 

Categories: Lifestyle