Duurzame kerstcadeaus

Tijdens de feestmaanden wil je jouw geliefden natuurlijk verrassen. Maar wat is nou een leuke gift wat je iemand cadeau geeft? Bij 24Lentes.nl staan we voor duurzaamheid en daarom hebben we voor jou een aantal duurzame cadeaus op een rij gezet.

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn artikelen die geschonken worden aan relaties van een bedrijf. Dit zijn meestal leveranciers, personeel of bestaande klanten. Geef als werkgever duurzame relatiegeschenken cadeau. Denk hierbij aan duurzame rietjes, kartonnen kokers met kleurpotloden, kartonnen notitieboekjes of duurzame pennen.

De meeste rietjes zijn tegenwoordig nog steeds van plastic. Geef daarom stalen rietjes als cadeau. Stalen rietjes zijn erg fijn om te gebruiken. Neem ze bijvoorbeeld mee naar een bar of restaurant. Geef aan de serveerder of serveerster door dat je geen rietje hoeft. Hierdoor help jij mee aan een wereld zonder plastic. Wanneer er meer mensen dit gaan doen, helpen we plastic rietjes de wereld uit.

Dopper

Dopper is een leuke maar vooral mooie herbruikbare drinkfles. Wanneer je een dopper cadeau geeft zorg je ervoor dat er minder plastic flesjes worden gebruikt, wat op zijn beurt weer zorgt voor een afname in het totaal gebruik. De flessen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, lekken niet en passen makkelijk in je tas. Verder heeft Dopper ook een isoleerfles uitgebracht, heet water blijft warm voor 9 uur en koud water blijft 24 uur lang lekker koud. Een dopper fles is ook prima te gebruiken voor tijdens het sporten. Wanneer je een lange reis met de auto hebt, is een dopper isoleerfles de perfecte oplossing voor jouw koude of warme drankjes.

Solar tuinverlichting

Een ultiem cadeau om iemand te geven is een tuinlamp wat werkt op zonne-energie. Een solar muurlamp koop je voor een bedrag van €6,99. Dit is een duurzame ledverlichting waarbij je de keuze hebt uit koel- of warm-wit licht. De lamp is weerbestendig en er is natuurlijk geen elektriciteitskabel nodig. De solar muurlamp geeft je woning ‘s avonds extra uitstraling. De led lamp gaat aan zodra het donker wordt en laadt zichzelf op met zonne-energie.  

Houten rekenmachine 

Een houten rekenmachine op zonne-energie is een perfect cadeau om iemand te geven die van duurzaam houdt. Voor het hout is er gebruik gemaakt van bamboe. De bamboe is op een natuurlijk verantwoordelijke wijze gewonnen. Dat maakt een houten rekenmachine een perfect duurzaam cadeau. Een houten bamboe rekenmachine koop je al voor een bedrag van €27,25.

Solar powerbank

Een solar powerbank is een powerbank wat werkt op zonne-energie. Een solar powerbank is een perfecte oplossing voor een middagje strand of voor op de camping. Door middel van zonnepanelen slaat het energie op, zo laad jij je telefoon, speaker, laptop of dergelijke op. 

Bij het geven van duurzame kerst cadeaus maak je dus niet één iemand blij, maar je maakt de planeet ook een stukje duurzamer. Hierdoor geeft het geven van duurzame kerstcadeaus jou ook een goed gevoel. 

Categories: Lifestyle