Duurzame ideeën voor ondernemers

Duurzaam

We moeten zuinig zijn op onze planeet. De planeet krijgt een hoop te verduren. Daarom is het nodig dat er flinke verandering komt in onze levensstijl door groener met de planeet om te gaan. Veel ondernemers zijn geïnteresseerd in ideeën voor duurzaam ondernemen. Daarom hebben wij er een aantal voor jou opgesteld.

Bedrijfshuisvesting

Een groot pand gebruiken voor je bedrijf is natuurlijk erg mooi. Maar dit is niet bepaald duurzaam. Kies daarom voor een bedrijfsverzamelgebouw. In een bedrijfsverzamelgebouw zitten meerdere bedrijven bij elkaar. Woon je bijvoorbeeld in Boskoop? Kies dan voor een bedrijfsruimte Boskoop. Dit is een perfecte manier om kosten te besparen maar toch representatief te zijn voor jouw klanten. Wanneer je geen klanten hoeft te ontvangen, is het misschien beter om thuis te werken. Dit scheelt een hoop vaste lasten. 

Gezonde lunch

Duurzaamheid begint bij jezelf en met jezelf. Het is daarom verstandig om tijdens de lunch gezond te eten. Maak gebruik van biologisch geteelde groenten en fruit. Je hoeft dit niet elke dag te doen. Bouw het langzaam op. 

Zonne-energie

Nederland heeft als doel om in 2023 in alle kantoren minimaal een energielabel C te hebben. Op de Nederlandse kantorenmarkt is er nog een hoop te verbeteren. Maak bijvoorbeeld gebruik van zonnepanelen, dit is beter voor de planeet en uiteindelijk beter voor je eigen portemonnee. Zonnepanelen plaatsen is een grote investering maar verdient zich in de loop van de tijd goed terug. De gemiddelde investering in zonne-energie verdient zich binnen 5 jaar terug. Bedrijven hebben tevens de mogelijkheid om subsidie hiervoor aan te vragen. Dit is dus een perfecte manier voor bedrijven om effectief kosten te besparen en milieubewust bezig te zijn.

Kantoorartikelen

Er zijn een hoop duurzame kantoorartikelen verkrijgbaar. Zo is er gerecycled A4 papier. Er zijn bedrukte notitieboekjes van duurzaam materiaal, houten linialen, bamboe calculators en noem maar op. Kantoorartikelen worden elke dag gebruikt het is daarom zinvol om gebruik te maken van duurzame artikelen. 

Planten

Planten plaatsen op het kantoor is een ideale manier om het kantoor op te vrolijken en om de luchtkwaliteit te verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat de aanwezigheid van planten de productiviteit met maar liefst 15% tot 19% verhoogt. Door de planten voelen werknemers zich meer thuis en concentreren zij zich beter. Met planten op het kantoor maak je jouw bedrijf dus letterlijk groener en duurzamer.

Elektrisch rijden

Zakelijk elektrisch rijden is voor ondernemers die veel op de weg zijn ideaal. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en beter voor je portemonnee.

Duurzaam ondernemen is meer dan alleen denken aan het milieu. Besparingen vallen ook onder duurzaam ondernemen. Probeer daarom waar nodig is zoveel mogelijk te besparen.

Categories: Work