Hoortoestellen worden steeds duurzamer, lees hier waarom

Hoortoestellen worden steeds duurzamer, lees hier waarom

Bij hoortoestellen wordt er vaak gedacht aan apparaten voor ouderen mensen, maar niks is minder waar. Een hoortoestel is voor iedereen, jong en oud. Er zijn genoeg kinderen en jongeren met een slecht gehoor. Wanneer je zelf merkt dat je gehoor minder is geworden, is het tijd om een bezoek te brengen aan een audicien. Als je hier te horen krijgt dat je een hoortoestel nodig hebt, wil je dat natuurlijk wel zo duurzaam mogelijk doen. In deze blog lees je hoe.

Duurzame hoortoestellen

Hoortoestellen staan er om bekend om niet bepaald duurzaam te zijn. De meeste hoortoestellen werken namelijk op batterijen die vervangen moeten worden. Tegenwoordig heb je varianten met oplaadbare batterijen. Deze oplaadbare varianten zijn te bewaren in een oplaadbare dry box voor hoortoestellen. Hoortoestellen kunnen zich snel ophopen met vuil en oorsmeer. Een dry box voor hoortoestel zorgt ervoor dat een hoortoestel zo droog mogelijk bewaard wordt. Zo voorkomt het schade door zweet- en vuilophoping. Een dry box zorgt er dus voor dat je langer gebruik kan maken van een hoortoestel.

Soorten hoortoestellen

Wanneer het tijd is voor een hoortoestel, kom je erachter dat er een behoorlijk aantal varianten op de markt zijn. Een audicien helpt je meestal bij een keuze. Er wordt dan specifiek naar de situatie gekeken. Hoortoestellen kunnen variëren in prijs, categorie, merk en functionaliteiten. De meeste hoortoestellen worden op maat gemaakt om een goede pasvorm en kwaliteit te bieden. Er zijn varianten hoortoestellen die in het oor gebracht kunnen worden, dit valt minder op. Het is afhankelijk van de grootte van het oor of je hiervoor in aanmerking komt. Bij een kleine gehoorgang wordt er meestal gekozen voor een hoortoestel achter het oor.

Wordt een hoortoestel gedekt door de verzekering?

Bij het uitzoeken van een hoortoestel kom je er al snel achter dat dit geen goedkope producten zijn. Een hoortoestel kost al snel rond de 1500 euro. Natuurlijk is de prijs afhankelijk van het merk en de functionaliteiten. Een hoortoestel wordt gelukkig vaak voor een deel vergoed door de zorgverzekering. Let hierbij op dat er altijd wel een eigen bijdrage van 25% betaald moet worden. De rest wordt vergoed door de basiszorgverzekering. 

Bespreek dus goed met je audicien of het hoortoestel oplaadbaar is of niet. Verder is het super belangrijk om een dry box te kopen. 

Categories: Lifestyle