Way to Work

Meer Berlijn, hoor ik van allerlei kanten. Hoe ga ik dat eens ‘alternatief’ vormgeven? Nou, een combi van film en mijn dagelijks leven. De weg naar mijn werk. Vijf keer per week leg ik deze ‘s ochtends af. Ongeveer 25 minuten ben ik onderweg van Schoneberg naar Charlottenburg, waar het kantoor staat waar ik werk.

Het resultaat: een 2 minuten-en-een-beetje filmpje van dit ‘ochtendritueel’.Enjoy mijn filmkunsten (en mijn almost-Parkinson handen. Familiekwaal…).

 

o

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

17 Comments

 1. Altijd als ik in Duitsland ben of als ik plaatjes of filmpjes zie van Duitsland moet ik denken aan toen M. en ik net samen waren (hij woonde destijds nog in Duitsland).

  Ik vind dit filmpje echt een super leuk idee van je! Hoe ervaar je trouwens het fietsen in Duitsland? (ik vind het soms maar wat vaag, op de stoep fietsen, mensen met helm etc., niet bij iemand achterop mogen)

  • Haha wat leuk :) Fijn te horen dat t filmpje in de smaak valt. Fietsen in Berlijn is een beetje… dubbel.

   Behalve een wielrenfiets heb ik geen fiets hier. Ik zou ook niet zo snel door de stad crossen. Heb collega’s die dat doen, maar alleen via de kleine straatjes fietsen. Opvallend is dat hier het dragen van een helm super normaal is. Heel charmant, maar misschien meer nodig dan in Nederland gezien het feit dat fietsen hier toch nog minder normaal is. Plus fietsen op de stoep doet iedereen – maar is officieel ook gewoon verboden.

 2. Heel leuk! Ik hou van ochtendrituelen en de dagelijkse routes naar het werk. Het geeft altijd een bijzonder gevoel tussen als die andere mensen die ook met hun eigen ochtendritueel bezig zijn op weg naar hun……. wie weet waar naar toe?!

  • Ja leuk is dat he! Ik ben dan zo nieuwsgierig waar iedereen naar onderweg is. Uberhaupt bij mensen on the move eigenlijk. Wat gaan zij allemaal doen, hoe voelen ze zich daarbij? Maar ja, dat kan je wel doortrekken naar een algemene nieuwsgierigheid naar andere mensen ;)

 3. Ah, mijn hart maakt altijd een sprongetje als ik Berlijn zie :) Leuk filmpje! En zeker een leuke manier om zo kleine stukjes van je Berlijnse leven te laten zien!

 4. Wat super leuk om te zien! Ik vind het altijd leuk om te lezen en te zien hoe mensen die naar een ander land verhuisd zijn leven!

 5. Heel leuk gedaan! Volgens mij woon je in dezelfde buurt als waar ik logeerde toen ik in Berlijn was, huizen komen me zo bekend voor :) En ik pleit absoluut voor meer van dit soort filmpjes ;)

 6. Zulke filmpjes zijn leuk! Ik heb er zelf eentje met mijn fietsroute over de campus toen ik in China studeerde, blijft leuk om dat als herinnering zo ook weer helemaal te kunnen herbeleven.

 7. Liefde voor Berlijn <3

  Ik ben er deze zomer voor het eerst geweest en ik ben verliefd op die stad!

  Heel leuk filmpje :)

 8. Ontzettend leuk gedaan! Ik ben dol op Berlijn dus dit geeft me Heimwee, haha;)! Goed idee om dit vaker te doen denk ik… Berlijn iz zo bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *