The Circle – Dave Eggers

Zo af en toe probeer ik weer eens een boek uit te lezen. Tussen de bedrijven door. In de metro. Op momenten dat ik eigenlijk moet slapen. Tijdens het ontbijt. En als ik er dan eentje uit heb, deel ik graag mijn bevindingen. Maar omdat je alle samenvattingen wel terug kunt vinden op internet, wil ik dat graag op een andere manier doen.

dave_eggers_the_circle_large_verge_medium_landscape-480x320

Ok je krijgt toch drie zinnen samenvatting van me, voor het idee (en je kunt dit ook op de achterkant van het boek lezen. Ik ga geen spoilers hier neerzetten…).

Mae Holland gaat werken voor The Circle, ‘s Werelds grootste, machtigste internetbedrijf. Voor haar de kans van haar leven. Wat eerst een mooi verhaal over ambitie en idealisme lijkt verandert al snel in een verhaal over geschiedenis, democratie, moraal en de beperkingen van menselijke kennis.

DaveEggersCircleVoor nog meer meningen over dit boek, kun je hier op de NRC site kijken.

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

8 Comments

  1. Wat een toffe manier zo! Ik zag het boek de afgelopen paar dagen al regelmatig voorbij komen, maar wist niet helemaal of ik er wat mee moest of niet. Nu wel, op mijn read-lijst!

  2. Wow, Anne wat een ontzettend leuke manier om een boek onder de aandacht te brengen. Hij staat op mijn lijstje. Ken je ook zijn andere boeken? Ik vond ‘What is the What’ heel erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *