Put on a show

In opperste concentratie legt hij het tasje op de grond. Stalt de inhoud uit. Richt zich op, draait zijn hoofd. Hoofd in de plooi, en go!

Behendig trekt hij hier en daar een draadje aan, wijst parmantig naar links en naar rechts, draait wat pirouettes tussendoor. Een show alsof zijn leven er vanaf hangt. Gebiologeerd kijk ik hem aan. Veiligheidsinstructies in het vliegtuig.

Als ware lijnvlucht commuter (nou ja, bijna toch) komt hij me bekend voor. Wel vaker werkte hij op deze vlucht. Vrolijk dartelend door het toestel. Deelt hier en daar een schouderklopje uit aan een angstige passagier. Kletst wat met zijn collega’s aan het einde van zijn ‘rondje’ en lacht uitbundig.

Theatrale bewegingen. De hele vlucht lang is deze man de hoofdrolspeler. Heeft oprecht plezier in zijn werk en voert het uit met de gracieuze bewegingen van een balletdanser. Als iemand zich zo sierlijk kan gedragen in dit monster, moet het wel haast veilig zijn.

Blijkt de beste man ook nog in voor een ondeugend grapje. Met een wapperhandje spreekt hij ons door de intercom toe vlak voor landing. “We hope it’s not a problem for you that we will arrive 20 minutes ahead of schedule. We thank you for choosing to fly with us and not with the others. Auf Wiedersehen!”

Oh, easyjet. Mag ik de volgende keer alsjeblieft weer met hem mee? – vliegen is soms wel leuk! -

 

 

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

18 Comments

 1. Super leuk wanneer ze er zo’n show van maken, hè? :) Ik vind vliegen sowieso wel speciaal, omdat ik het nog maar een paar keer gedaan heb. Hopelijk snel weer!

  • Ja leuk is dat! Maakt de vlucht echt een stukje aangenamer. Kan me goed voorstellen dat alleen niet iedere steward daar op zit te wachten, lijkt me best vermoeiend werk :)

 2. ZO goed om te lezen dat ik niet de enige ben die ooit stiekem wel een beetje verliefd is geworden op een steward ;) Klinkt als een gezellige vlucht!

  • hahahaha! Nou ik denk dat ik bij hem zeker geen kans had gemaakt. Of eigenlijk weet ik het zeker (uit dus een eerdere vlucht waar hij meevloog en zijn vriendje aan boord zat).

 3. Gezellig zeg. Meestal doen ze het met zo weinig fantasie, en ik heb het al zo vaak gezien dat ik vaak niet eens meer kijk en luister…

 4. Ik blijf vliegen elke keer weer spannend vinden!

  p.s. ja, we moeten zelf nog helemaal een CV aanleggen in het huis, balen! XO

 5. Denk dat ik maar moet overwegen om de volgende keer ook met Easyjet te vliegen! Bij Corendon werken alleen maar saggo’s geloof ik..

 6. Jaaa altijd (nouja altijd.. die keren dat ik ben gegaan) als ik met Easyjet naar Londen vlieg heb ik ook van dat fantastische personeel!

 7. Haha dat werkt zo aanstekelijk. Mensen die plezier hebben in hun werk. Maakt mijn dag ook altijd een stukje leuker als ik zoiets mee maak. Ben benieuwd…vlieg so far twee keer met Easy Jet dit jaar, misschien kom ik m ook eens tegen op een vlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *