Op vakantie naar… Duitsland

Met een afgeladen volle auto reden wij vroeger iedere zomervakantie voor 3 weken naar het buitenland. Frankrijk, Italië, Tsjechië, Zwitserland, Engeland. Het was een feestje.

Met een anglofiel en een francofiel voor ouders sloegen we iedere keer keurig één land over als eindbestemming: Duitsland. We reden er met de auto zo hard mogelijk doorheen richting verre oorden. Als we er noodgedwongen al bleven, dan voor een snelle overnachting in een verlaten hotelletje. Van die plaatsen waar de afgelopen 40 jaar niets aan is veranderd en je je in vroegere tijden waant. Uit de auto, in bed duiken, ’s ochtends vroeg ontbijten en weer verder rijden. Zo begonnen deze hotels voor mij symbool te staan voor het hele land. So much voor mijn eerste indrukken van Duitsland.

Nu ik zelf al bijna een jaar in Berlijn -een eiland in Duitsland eigenlijk – woon, kom ik tot de realisatie dat ook dit land veel te bieden heeft. Om Berlijn heen zijn alleen talloze bossen te vinden die zo het podium voor sprookjes kunnen zijn. Maar neem bijvoorbeeld natuurpark de Sächsische Schweiz. Uitzonderlijk mooi toch?  Voor bijzondere natuur hoef je soms helemaal niet ver van huis te gaan (ik nu helemaal niet meer…). Dit gebied staat dan ook op mijn verlanglijstje voor dit jaar.

401px-Barbarine004

Ik bezocht Dresden en kwam tot de conclusie dat ook Duitse steden hun eigen charme hebben. De mix van (vaak niet heel) oud en nieuw is bijzonder, en de geschiedenis die overal opduikt geeft hen een extra dimensie. Ik hoop binnenkort Hamburg te bezoeken, dat ook zeer de moeite waard schijnt te zijn.

Met de auto vanuit Nederland ben je zo in Duitsland. Ik heb dan wel de luxe dat ik in dit veelzijdige land woon, ook voor mensen uit mijn Heimat is het land makkelijk te bereiken. Ideaal voor een, eventueel, wat kortere vakantie (al is er zoveel te zien, je kunt ook een jaar door het land trekken volgens mij). Op de site van Vacanceselect kun je bijvoorbeeld fijne accommodaties in Duitsland vinden.

Ondanks mijn ‘bijzondere’ eerste kennismakingen met Duitsland toen ik jonger was, heeft het land me overtuigd. Ja, er ging een emigratie aan vooraf, maar ik hoop dat dat voor jou niet nodig is om je te overtuigen dat je in Duitsland een schitterende vakantie kunt vieren.

Ga jij weleens in Duitsland op vakantie? Welke gebieden kan je aanraden?

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vacanceselect.

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

7 Comments

  1. Herkenbaar! Wij zijn vroeger weleens op vakantie geweest in Duitsland, maar omdat het voor mijn moeder echt een rotvakantie was, wilde ze na die ene keer nooit meer terug. Ik was vrij jong en heb dan ook nog vrij lang gedacht dat Duitsland überhaupt geen leuk vakantieland was omdat mijn moeder het daar nog regelmatig over had daarna. (terwijl ik zelf echt hele toffe herinneringen heb aan die vakantie – maar je laat je blijkbaar toch beïnvloeden) Inmiddels weet ik gelukkig al een hele tijd beter; maar het kan behoorlijk van invloed zijn als je tijdens je jeugd dus inderdaad een ander beeld van een land voorgeschoteld krijgt. Gelukkig zijn we oud en wijs genoeg om zelf te denken en te ontdekken! ;)

  2. Heel herkenbaar :) Als wij vroeger op wintersport gingen naar Oostenrijk stopten we alleen in Duitsland voor de wc. En in de zomervakantie naar Frankrijk (niet door Duitsland maar toch). In mei ga ik met mijn studie naar Berlijn en ik heb er zo ontzettend veel zin in.

  3. Ik was als kind juist elke zomer in Duitsland. Iets waar ik op een gegeven moment wel wat genoeg van had, ik wilde meer zien! Een reden dat ik er nu vooral vaak en ver op uit trek. Maar vorig jaar reden we door Duitsland naar Tsjechië en wat was dat heerlijk. Echt nostalgie, optimaal genieten. Ik denk dat we dit jaar nog wel een paar dagen op pad gaan. Ook ik wil Hamburg graag ontdekken, en Bremen ook.

  4. Herkenbaar voor velen dat doorrijden!
    Zo jammer ook, want Duitsland is groot en divers, lekker dichtbij en zeer betaalbaar. Het rijn- en moezeldal is zeker aan te raden voor de romantiek en lekkere wijn. Er is veel te ontdekken in Duitsland, neem gerust een kijkje op mijn blog over Duitsland en Duitse dingen: http://www.duitsland-blog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *