Ook ik doe mee: Another blogging tag

P1040439

Ok ik geef me over. Want het invullen van lijstjes vind ik leuk. Het beantwoorden van vragen over mijzelf en mijn blog-favoriete-hobby-in-de-wereld nog leuker. 

1. Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Er is veel dat ik nog zou willen verbeteren. De foto’s op mijn blog bijvoorbeeld (working on it), de richting die ik met mijn blog op ga en de manier waarop ik mijn artikelen structureer. Als er ooit een maand komt waarin ik me aan mijn eigen contentplan ga houden, tijd voor CUPCAKES. Nog lang niet dus. Wat ik zeker zo wil houden is de uitstraling van mijn blog op dit moment. Rustig, persoonlijk en overzichtelijk. Verder, neh, ik hou van verandering. Er is niet veel dat ik zo wil houden als het nu is.

2. Doe je alles voor je blog alleen?

Meestal. Maar met name voor sommige foto’s krijg ik hulp van mijn vriend. Bij major bloggerblocks is hij ook mijn go-to person. Zo vol met originele ideeën, I love me a smart guy…

3. Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Op dit moment een 6,8. Wegens het gebrek aan posts de afgelopen periode (kom OP nou echt, why??). En vanwege het feit dat ik het gevoel heb dat het hier en daar nog net een tikkeltje scherper kan. Maar ik ben heel blij met mijn lightbulb momentje en het feit dat mijn blog nu coming of age als ondertitel heeft.

4. Verdien je geld met bloggen?

Nou, nee. Niet echt. Als ik ooit op een idee kom om op een leuke manier geld uit mijn blog te halen dan ja, heel graag. Maar hij is niet gemaakt voor reclame. Ik zou dan liever een e-book publiceren bijvoorbeeld, of een leuke samenwerking met een bijzonder bedrijf aangaan. Bloggen doe je vanuit passie, niet om het geld.

5. Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen?

T. I. J. D. Waar oh waar moet ik die vandaan blijven halen? Plus, er gaat geen dag voorbij dat ik er niet mee bezig ben.

6. Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Ik blijf hangen op een blog als de schrijfstijl goed en eigen is. Stijl is voor mij super belangrijk. Altijd al geweest. Ik vind bloggers goed als ze een eigen stijl hebben die lekker weg leest. Plus, de verhalen die ze brengen moeten iets origineels in zich hebben.

7. Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Ja! Eva heb ik leren kennen omdat ze net in Berlijn is komen wonen en Emma vorig jaar om dezelfde reden. Ook Jitske heb ik ontmoet toen zij in Berlijn was. Had ik van tevoren nooit kunnen bedenken, dat dit zo zou werken maar het maakt me erg blij. Bloggers zijn een van mijn favoriete soort mensen. Ik hoop nog veel meer van mijn favoriete bloggers in het echt te kunnen ontmoeten – asap!

8. Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Persoonlijk bloggen vind ik leuk en eng tegelijk. Het is iets waar mijn blog zich wel door kenmerkt, maar waarvan ik begrijp dat het voor veel mensen ook een brug te ver kan zijn. Ik ben in het normale leven ook vrij open over wie ik ben en wat ik denk of doe, dan is de stap misschien minder groot om ook persoonlijk te bloggen. Ik let er wel op dat ik zo min mogelijk deel over mijn naasten en mijn niet-bloggende vrienden. Ik kies er voor stukken online te plaatsen, zij niet.

9. Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Dit vind ik een moeilijke. Er zijn momenten waarop ik denk: waarom doe ik dit ook alweer? Zeker de afgelopen tijd. Ik werk al 40 uur per week, heb een relatie, sport veel en wil ook nog een sociaal leven en wat van de wereld zien. Where in the hell am I going to find the time to do this? Maar elke keer vind ik mezelf weer tikkend achter die computer. Het is een verslaving, sorry. Stoppen gaat voorlopig niet gebeuren (tenzij er een fenomenaal geweldig project om de hoek komt kijken, dan zet ik de blog op een heel laag pitje). De blogwereld blijft zich doorontwikkelen, dus het is zaak om niet achter te blijven, geloof ik. Ik ben nu al benieuwd naar hoe mijn blog er over twee jaar bij staat.

10. Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Misschien wel, ja. Om vervolgens een deel van het geld te gebruiken om een veel mooiere website in het leven te roepen, precies op zo’n manier als ik dat wil. Ik hou er van om soms met een schone lei opnieuw te beginnen.

11. Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Mijn computer, een macbook die op sterven ligt (please god no blijf nog even bij me). Mijn telefoon, een Samsung Galaxy Note II (geweldig ding). Plus een camera die ik van mijn schoonmoeder heb gekregen (hoe lief is dat), namelijk een Panasonic DMC-FC28. Wat daarnaast nooit in mijn tas ontbreekt is mijn Moleskine notitieboek, hardcover en mijn gele Lamy balpen (ik ben pennenverslaafd, serieus. Als iemand aan mijn pen komt op kantoor vraag ik hem lief doch duidelijk direct terug… Ja…)

 

 

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

11 Comments

  1. Al een tijdje vraag ik mij af hoe ik mijn blog meer specifieker, doelgerichter kan maken. Met name voor mezelf om gemotiveerd te blijven om te bloggen. Deze tag bevat een paar goede vragen (en ook inzichtelijke antwoorden) om daar verder over na te denken en uit te gaan werken. Super dat je dit wilde delen :)

  2. Hé ik heb een Panasonic DMC-FC27, net ietsje ouder denk ik. Leuke tag trouwens, ik vind het altijd leuk om te lezen wat andere bloggers vinden van hun eigen blog!

  3. Nou ja, die 6.8 is veel te laag hoor! Hm, met een nieuwe frisse lei beginnen klinkt niet verkeerd, maar ik zou niet alle blogjes die ik al getypt heb kwijt willen zijn.

  4. Erg leuk om te lezen, top! En een 6.8 is wel erg laag hoor…! Je schrijft zo goed, vooral lekker blijven doen. Ik kom erg graag bij je lezen! En ik heb meer ideeën dan tijd, blijft lastig icm een baan hé.

  5. Ondanks dat je een lagere frequentie van posten hebt, vind ik je blog leuk om te lezen. Liever kwaliteit dan kwantiteit!

  6. Volgens mij is tijd het probleem van iedereen hoor! Niet alleen om te kunnen bloggen maar ook om uberhaupt bepaalde dingen te kunnen doen. Dagen vliegen gewoon voorbij… Zelf probeer ik soms wat blogs, al dan niet in concept, klaar te zetten zodat het wat minder tijd kost maar ondanks dat heb ik vaak meer ideetjes dan tijd om te bloggen…

  7. Ughl ja de tijd en tegelijkertijd zoveel wensen en dingen hoe het nóg beter kan. Mijn hoofd loopt er ook mee over! En bloggers zijn inderdaad heeeeele leuke mensen! :D
    Ga deze tag misschien ook nog wel maken, vind ‘m best leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *