Kletspraat

Het begin van weer een nieuwe week. Ze vliegen voorbij, wat mij betreft in moordend tempo. Een kleine update van mijn leven de afgelopen tijd. Dit is volgens mij een first op mijn blog. Hope you like it!

Werk

Over moordend gesproken. Op dit moment is mijn team chronisch onderbezet. Ik werk whateveryouare_congdon4gemiddeld 45 uur per week en het werk is nooit af. Life in a start-up denk ik, maar na 1,5 jaar begint het een klein beetje te kriebelen. Ik vraag me af of dit nog wel is wat ik wil. Het liefste groei ik heel hard in mijn werk. Ik pik nieuwe werkzaamheden snel op en heb dus regelmatig nieuwe uitdagingen nodig. Soms lijkt het in mijn huidige baan inmiddels alsof ik uitgeleerd ben. Alsof ik heel hard achter de feiten aan ren om het platform runnende te houden, maar qua vaardigheden niet veel nieuws meer leer. Lastig, want in essentie vind ik mijn baan super leuk en mijn collega’s heel gezellig. Hoe maak je het voor jezelf dan nog interessant als er geen ruimte is om in de breedte of diepte te groeien?

Persoonlijk

IMG_20140405_205453De afgelopen twee weken waren wat dat betreft geweldig. Ik had gezellige weekenden met mijn vriend waarin we onder anderen de tentoonstelling van Ai Wei Wei bezochten, een dagje ‘West-Berlijn’ deden (= voornamelijk rondstruinen rondom de Ku’damm, window shoppen en ons vergapen aan alle veel te rijke mensen, broodjes eten in een park) en lekker thuis bijkwamen van onze werkweek. Mijn vriend kreeg promotie op zijn werk, trots! Dus uitrusten in het weekend is een must. Daarnaast sprak ik met Eva af! Zij komt binnenkort ook permanent naar Berlijn. Ik voel een boel meet-ups opkomen. De eerste date staat al, sushi eten bij the Cube. Vrijdag was ik daar even in sushi-heaven, dat vraagt om nog een bezoek. Ik verheug me verder enorm op deze week. Mijn moeder komt een lang weekend op bezoek. Wat ben ik blij en opgelucht dat ze dat weer kan. We gaan er wat hele fijne moeder-dochter dagen van maken. Veel kletsen, lekker eten, winkelen en nog meer kletsen. Nee, niet heel cultureel verantwoord, dat halen we op andere momenten wel weer in ;-).

Gezondheid

ABM_1396590690

Ik in m’n nieuwste aanwinst: winterjas!

Zwaar kopje, is het niet. Ik ben helemaal op dreef! Sport nu zo’n vier keer per week in de sportschool bij mij om de hoek. Misschien heb ik het weleens eerder verteld, maar sporten is voor mij noodzakelijk als ‘medicijn’ voor mijn hoofd. Als ik het niet zou doen, glij ik soms af in een heel diep dal waar ik nog maar moeilijk uit kan komen. Hoe meer ik sport, hoe gelukkiger ik me voel. Mooi en handig, helemaal nu de zomer in aantocht is. Daarnaast heb ik na het voltooien van mijn 30 day yoga challenge uitgevonden hoe heerlijk dat is om de dag mee te beginnen. Kan iedereen aanraden zo’n 20-minuten sessie te doen iedere morgen. Oh of probeer Digipill app. Dat zijn meditatielessen van ongeveer een half uur. De eerste keer schrok ik me rot van het stemgeluid van de ‘host’. Alles went, inmiddels ben ik hooked.

 En voor de rest…

Ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen project. Waar ik bijna de eerste dummies van in ontvangst mag nemen. Zodra dat het geval is, plaats ik direct een foto. Ja, ik met al mijn ontwerpkunsten heb zelf iets (heel basic) ontworpen ;-). Al mag het die naam eigenlijk niet dragen. Door dit project hoop ik voor mezelf een uitdaging te creëren die me helpt verder te groeien op zowel professioneel als persoonlijk gebied. Het geeft me nu in ieder geval veel plezier, juiste keuze lijkt me dus!

Ik ga er weer tegenaan deze week. Wat jij, nog mooie plannen?

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

11 Comments

 1. Klinkt als een mooie week! Die meditatie app ken ik nog niet, ik zal het eens opzoeken :)

  Komende week heb ik een tentamen en daarna heb ik voor het eerst in een klein jaar echt vakantie. Dus tijd om heel veel op te ruimen en te genieten :)

 2. Wat leuk om dit te lezen. Ben benieuwd naar je project.
  Deze week ben ik vrij van school, dus ik doe nog even rustig aan en ik hoop dat ik de rust vind om een beetje te lezen. :)

 3. Klinkt al met al heel positief, fijn! Ben benieuwd naar je project.
  Ik heb een drukke week voor de boeg, wat qua gezondheid een uitdaging is maar ik ga ervoor! Fijne week!

 4. Fijn fijn! Goed dat je zo bezig bent en ik ben zooo benieuwd naar de dummies! En werk: ik ken het gevoel. Lastig omdat je door je groei soms uit dingen groeit, bepaalde situaties kunnen niet evenredig meegroeien waardoor je dan voor het blok komt te staan: wat is op dit moment het belangrijkste en is het écht zo erg of is het slechts deze periode zo? Redenen waarom ik na vier jaar nog steeds zit waar ik begon is dat het meestal slechts een tijdelijk dingetje was. Maar lastig blijft het wel.
  En ja, sushi! Heb er zin in Anne! :)

 5. Leuk om dit te lezen! Mijn favoriete bezigheid in het weekend is ook door de stad struinen met mijn vriend in het weekend. Lijkt me heerlijk als je zo’n fijne, grote stad hebt als Berlijn om te ontdekken!

 6. Die tentoonstelling van Ai Wei Wei lijkt me echt heel tof! Ik zag je foto al voorbijkomen op instagram. En hoop dat je het binnenkort wat rustiger krijgt op je werk. Lijkt me heel zwaar om zoveel uur te maken. Voor de rest klinkt het allemaal heel positief! Die Yoga challenge lijkt me trouwens ook wel wat :)

 7. Ik doe sinds een week ook de yogachallange. Héérlijk! Ik voel me veel.. steviger.. of zo? Meer met beide benen op de grond. Maar dan fysiek. Snap je? :P Dus daar ga ik vooral mee door deze week!

 8. Erg leuk om te lezen! Wel jammer dat je de uitdaging een beetje mist op je werk. Hopelijk is er toch een mogelijkheid om het weer terug te brengen in je functie, en anders toch kijken naar alternatieven. Je weekenden klinken fijn en wat goed dat je zoveel sport! Voor mij ook fijne ontspanning, maar dan wat minder vaak per week ;-)

  • Sporten is fijn als ontspanning he, ik moet zeggen dat bij mij de stok achter de deur meer voortkomt uit dat mijn hoofd het letterlijk nodig heeft, dan omdat ik er nou zo vaak zo veel zin in heb ;)

 9. Balen dat je op je werk niet genoeg uitdaging hebt. Dan kan het echt vermoeiend worden om te werken en je motivatie kan dan ook makkelijker verdwijnen. Ik hoop dat er iets veranderd kan worden of dat je project je de nodige uitdaging kan bieden. Daar ben ik overigens wel benieuwd naar!

  Fijn weekend!

  • Ja ik hoop het ook! Het is zo fijn om je zo te voelen in alles wat je doet, gemotiveerd en er vol voor gaan. Maar goed, dat project kan me dat zeker bieden. Zodra ik de eerste dummies heb zal ik het delen op mijn blog :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *