Haar Ambitie: Yvonne

Ambitie. In ieder van ons schuilt een doel waar we naar streven, een droom die we graag verwezenlijken of een ideaal dat we werkelijkheid willen maken.  In de serie ‘Mijn Ambitie’ vertellen echte mensen hun verhaal. Ter inspiratie, lering en vermaak! Iedere week verschijnen er meerdere nieuwe artikelen online. Voor een overzicht kun je hier terecht.

Yvonne

Yvonne, 31 jaar jong, zegde na tien jaar haar baan als apothekersassistente op voor haar droom: een eigen praktijk als voedingsdeskundige/gewichtsconsulente.

IMG_8381_2Na jaren met plezier als apothekersassistente te hebben gewerkt, kwam Yvonne langzaam tot de realisatie dat ze niet genoeg voldoening meer uit haar werk haalde. Haar behoefte om met persoonlijke aandacht mensen te helpen, kon niet meer worden vervuld door het sterk veranderde apothekers vak.

Hoe dan verder? “Na een verhelderend gesprek kwam ik op het idee om iets met voeding te doen. Dat ligt erg in mijn straatje. Vanuit mijn eigen ervaring met voedselintoleranties weet ik hoe het is te moeten letten op wat je eet. Herken ik de zoektocht naar wat wel en niet kan.” Als je beter in je vel zit, werkt dat overal in door, zegt ze. Veel aspecten van het leven hebben daar baat bij.

Toen haar oudste kind, nu 2,5 jaar, net geboren was, stortte Yvonne zich op een opleiding tot voedingsdeskundige, gevolgd door een opleiding tot gewichtsconsulente. Haar  baan had ze nog niet opgezegd. Dat kwam voort uit haar geloof dat je, voordat je begint aan een eigen bedrijf, een degelijke basis nodig hebt. “Je kunt niet direct je baan opzeggen, en tegelijk met zo’n opleiding een bedrijf opzetten.” Maar zodra ze de opleidingen had afgerond, sprong ze in het diepe.

Yvonne heeft haar draai helemaal gevonden en zit vol plannen. Ze kijkt met een frisse blik naar het vak. Online coaching bijvoorbeeld, daar is volgens haar een boel voordeel uit te halen. “Vooral voor de klant, ja. Iedereen heeft het tegenwoordig druk en dan kan het voorkomen dat het niet goed in de agenda past om ook nog een afspraak bij een voedingscoach te maken. Terwijl ze dat eigenlijk wel willen. Voordeel van online-coaching is dat diegene de mail kan lezen wanneer het hem/haar uitkomt. Mensen zijn geconcentreerder door de rust die ze zelf nemen en kunnen daardoor informatie beter tot zich nemen. Ook als ze iets vergeten zijn, kunnen ze het altijd teruglezen. Daarnaast is het makkelijker om meer contact te hebben. Een mail of whatsapp met een vraag of moeilijk punt is zo verstuurd en beantwoord.”

Wat Yvonne miste in het apothekers vak wordt dubbel en dwars goedgemaakt binnen het vak van voedingsdeskundige/gewichtsconsulente. Persoonlijk is hier echt persoonlijk, geen mens is gelijk. Dat zorgt voor case-gericht werken, zoeken naar creatieve oplossingen die passen bij de betreffende persoon.

Yvonnes ambitie? Veel mensen het gevoel bezorgen van lekker in je vel zitten. In combinatie met het zoveel mogelijk meemaken van haar eigen kindjes (inmiddels 2, van 2,5 jaar en 10 maanden). Dat is haar ideaalplaatje. “Daar aan denken geeft me iedere dag de inspiratie en motivatie om hard voor mijn dromen te werken.”

Een bedrijf opzetten is natuurlijk niet niks. Zo is er de onzekerheid die al komt kijken voordat de eerste stap is genomen. Is er wel genoeg inkomen te halen uit dit werk? Hoe kom ik aan klanten? Is er voldoende te doen? De boodschap van Yvonne is, waag de stap, maar zorg wel voor een goede voorbereiding. Kijk naar het financiële plaatje. Wees realistisch, kun je deze stap wel zetten? Let op de vaste lasten, de kosten voor het opstarten van een bedrijf. Lees je in. Ga praten met de Kamer van Koophandel. Zorg voor een goed netwerk, sluit je bijvoorbeeld via LinkedIn aan bij een ondernemersclub. Kortom; zoek contact met anderen, zodat je niet zelf keer op keer het wiel uit hoeft te vinden.

Yvonne heeft haar ambitie duidelijk voor ogen. Maar wat nou als je dat niet hebt? “Denk goed na over wat je wilt. Hoe jouw ideale leven eruit ziet. Over je werk, maar ook wat je graag doet in je vrije tijd. Zoek hier afbeeldingen van en maak een collage. Zet die op je nachtkastje en je ziet iedere dag waar je naar toe werkt. Pas dit in loop van tijd aan indien nodig.”

Het bedrijf van Yvonne loopt, de eerste klanten zijn er. Ze kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “Ik kan mijzelf in ieder geval later gerimpeld en al recht in de ogen kijken. Misschien haal ik dat moment niet eens, dan is het leven te kort om iets te doen waar je niet achter staat.”

En zo is het maar net. Yvonne, ik wens je heel veel succes met het waarmaken van je dromen, en je praktijk! Voor vragen, opmerkingen en complimentjes staan de comments open!

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

8 Comments

  1. Wow, herkenbaarheid in de zin dat je geen voldoening aan einde van een werkdag voelde. En ontzettend goed dat je voor jezelf bent begonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *