Haar Ambitie: Vanessa

Ambitie. In ieder van ons schuilt een doel waar we naar streven, een droom die we graag verwezenlijken of een ideaal dat we werkelijkheid willen maken.  In de serie ‘Mijn Ambitie’ vertellen echte mensen hun verhaal. Ter inspiratie, lering en vermaak! Iedere week verschijnen er meerdere nieuwe artikelen online. Voor een overzicht kun je hier terecht.

Ik interviewde Vanessa over haar ambitie en haar eigen bedrijf, Reisgraag.nl,

Vanessa 

 

4De passie voor reizen was er altijd al (Vanessa heeft een toerisme opleiding afgerond), maar pas op een reis vlak voor haar afstuderen kwam Vanessa op het idee om een website te beginnen: reisgraag.nl. Een website met inspiratie voor je vakantie en informatie en ervaringsverhalen over reisorganisaties.

 

“Wat begon als een hobbysite groeide ineens uit tot meer toen adverteerders aan kwamen kloppen. Reisorganisaties bleven achter wat internetaanwezigheid betrof en daar speelde Reisgraag op het goede moment op in. Na mijn toerismestudie was ik begonnen aan een marketingopleiding en viel het reisidee wat weg. Tot Reisgraag in me opkwam!”

 

Na twee jaar was de site zodanig gegroeid dat Vanessa er full-time mee bezig kon gaan. Haar vriend sloot niet veel later aan als programmeur. Nu werken ze samen met in totaal drie vaste werknemers en twee stagiairs op hun kantoor. Erg fijn, vind Vanessa, zeker sinds zij en haar vriend ouders zijn geworden van een tweeling. De werkdagen verdelen Vanessa en haar vriend zo, dat ze veel tijd met hun kids door kunnen brengen.

 

Voordat Vanessa full-time aan de slag kon met de site, combineerde ze een baan als intercedent met haar werk voor reisgraag. In de afgelopen jaren volgde ze allerlei extra opleidingen en cursussen om haar kennis bij te spijkeren en te verbreden. Een adwords cursus, een Adobe cursus etc. “Je kunt na je studie altijd nog doorleren. De richting die je op wilt komt vaak dan pas om de hoek kijken. Vanuit daar blijf je verder bouwen aan jezelf”.

 

Reisgraag loopt goed en Vanessa zit nog vol andere zakelijke plannen. Ze biedt op meer paarden, een wijze les die ze ook anderen op het hart wil drukken. “Daarnaast is het van belang altijd af te gaan op je eigen onderbuikgevoel. Je moet op jezelf durven vertrouwen , zeker als je begint met het aannemen van stagiairs of vaste werknemrs. Zorg ook dat je het naar je zin hebt op het werk. Het cliche is echt waar, dan voelt het minder als werk!” Een belangrijke levensles die Vanessa heeft geleerd dankzij reisgraag.nl is dat je dingen moet laten gebeuren zoals ze gebeuren, alles kan zomaar ineens anders lopen dan je had gedacht. Dat is tegelijk ook de lol van het leven.

 

Voor Vanessa staat vast dat zij niet meer voor een baas wil werken, tenzij deze haar enorm veel vrijheid kan bieden. Ze heeft de gebieden waar haar passie ligt ontdekt, de online- en reiswereld. Het liefst zou ze uiteindelijk daarnaast met haar gezin in een eigen boerderijtje wonen, met paardjes, “daar was ik vroeger al gek op! Ik kwam eens op een boerderij met van die ramen tot op de grond. Daar zag je die paardjes buiten in de wei vrolijk rondrennen. Ja dat lijkt me wel wat. Nu hebben we alleen een kip, ook leuk, maar nog geen boerderij-gevoel. Wie weet wat de toekomst brengt!?”

 

Vanessa, bedankt voor het leuke gesprek en voor het delen van jouw ervaringen. ik hoop dat je jouw droom kunt verwezelijken en je eigen business kunt combineren met een leven in een mooie boerderij!

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *