Haar Ambitie: Priscilla

Ambitie. In ieder van ons schuilt een doel waar we naar streven, een droom die we graag verwezenlijken of een ideaal dat we werkelijkheid willen maken.  In de serie ‘Mijn Ambitie’ vertellen echte mensen hun verhaal. Ter inspiratie, lering en vermaak! Iedere week verschijnen er meerdere nieuwe artikelen online. Voor een overzicht kun je hier terecht.

Priscilla

Priscilla, 30 jaar, merkte na een verhuizing dat ze behoefte had aan nieuwe contacten, nieuwe vriendschappen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe krijg je dat voor elkaar naast een druk werkend leven en een gezin? Ze startte de website vriendinnenonline.nl en ging zo haar ambitie achterna.image_squareNa een studie voor commercieel toeristisch medewerker brak voor Priscilla een rommelige periode aan. 9/11 was net geweest, en de reisbranche lag op haar gat. Ze pakte alle baantjes aan die ze kon krijgen. Wisselde veel van functie. Telkens was er een element dat terugkwam in haar werk; Priscilla was de spil in een organisatie. Als bijvoorbeeld secretaresse en office manager hield ze veel balletjes tegelijk hoog. De regelneef in haar stak telkens weer de kop op.

Al jaren spookte het idee voor de site door haar hoofd. Een verhuizing naar een nieuwe stad, ver weg van haar vrienden, zorgde er voor dat Priscilla op zoek ging naar nieuwe vrienden. Al doende kwam ze er achter dat er op internet niet een plek was om leuke nieuwe vriendinnen te ontmoeten. Daar lag een kans. Priscilla was altijd al een actief type geweest. Niet per se op zakelijk gebied, eerder als levensgenieter. Maar naar mate ze ouder werd, kwam de wil om zelf te ondernemen duidelijker naar voren. De touwtjes zelf in handen houden.

Toen ze haar laatste baan, bij de Bijenkorf, verloor vanwege een reorganisatie, besloot ze het hoofd niet te laten hangen. Dit was het moment om eindelijk voor zichzelf te gaan beginnen. Haar kwaliteit zo veel te kunnen regelen en organiseren, voor een eigen project in te zetten. Vriendinnenonline.nl was geboren. De website kwam tot stand met dank aan haar vriend. Binnen no-time sloten vrouwen zich bij de site aan. Priscilla’s ambitie? Zoveel mogelijk mensen via de site aan mooie vriendschappen helpen. Maar er zit ook een persoonlijk element in Priscilla’s ambitie. Dankzij de site kan ze deels vanuit huis, deels vanaf een flexplek werken, haar eigen zaakjes regelen, en dus ook meer van haar kindje meemaken.

Ik vraag Priscilla wat volgens haar belangrijk is als je zelf gaat ondernemen: “Vertrouwen is belangrijk. Je blijven afvragen of wat je doet jou ook gelukkig maakt. Daarnaast moet je zowel positieve, als negatieve feedback accepteren. Dat helpt je groeien. Maar misschien nog belangrijker, laat je niet gek maken door doemdenkers. Die komen op je pad. Zeker als je net begint. Maar trek je eigen plan.”

Na een ongewone start van haar carrière, en de nodige ups en downs, is Priscilla nu waar ze wil zijn. De afgelopen jaren leerden haar een hoop over het leven. “Je kunt niet afdwingen hoe het loopt, maar je kan er zeker een eigen draai aan geven. Blijf vertrouwen op jezelf en je eigen kunnen. Dan kom je er wel. Follow your dreams, they know the way!”

 Bedankt Priscilla, voor je deelname aan deze reeks! De comments staan weer open :)

 

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

3 Comments

  1. Mooi verhaal (:
    Inspireerd mij toch weer om voor een baan te gaan waar ik mij fijn bij voel.
    Oftewel, mijn eigen bedrijfje opzetten.

    Mooie artikelen vind ik dit altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *