Haar Ambitie: Gaby

Ambitie. In ieder van ons schuilt een doel waar we naar streven, een droom die we graag verwezenlijken of een ideaal dat we werkelijkheid willen maken.  In de serie ‘Mijn Ambitie’ vertellen echte mensen hun verhaal. Ter inspiratie, lering en vermaak! Iedere week verschijnen er meerdere nieuwe artikelen online. Voor een overzicht kun je hier terecht.

Vandaag een stuk boordevol tips voor mensen die een eigen onderneming willen starten, maar de stap toch wel groot vinden. Gaby waagde de sprong en runt inmiddels haar eigen bedrijf, Splend.

Gaby

165_165_80_1__gaby_dam_spendNa een studie Commerciële Economie kon Gaby vrij snel aan de slag voor diverse bedrijven, onder meer in Londen. Waar dit in het begin goed beviel, begon het langzaam steeds meer te wringen. Er was weinig ruimte om haar creatieve ideeën tot uitvoer te brengen. Ze voelde zich soms in het keurslijf van een grote onderneming geduwd en stuitte vaak op een muur van onbegrip wanneer zij een gek plan had of eens iets nieuws uit wilde proberen.

Al deze werkervaring zorgde ervoor dat Gaby een groot netwerk op kon bouwen. Dat, in combinatie met een goed initiatief waar nog weinigen zich aan hebben gewaagd, maakte dat ze besloot de stap te zetten om zelf te gaan ondernemen. Samen met een oud collega vormde ze een ondernemers-duo. Na veel sparren met andere ondernemers, specialisten en vakdeskundigen, om het idee te testen, bleek dat naast Gaby en haar partner, ook andere mensen wat zagen in het initiatief. Gaby waagde de sprong. Ze richtte een lean start-up op en werkte zich drie slagen in de rondte. Met Splend helpt ze bedrijven op strategisch gebied met het lanceren van nieuwe IT producten. Ze maakt als het ware de vertaalslag van technische wartaal naar begrijpbare verhalen voor gewone mensen.

Het balletje ging sneller en sneller rollen. Tot grote vreugde van Gaby. “Ik maak nu erg veel uren, maar het valt me niet zo op, want wat ik doe vind ik leuk.” Wel stuit ze soms op onbegrip vanuit haar omgeving: “Mensen denken dan dat ik wel even dingen kan regelen, voor bijvoorbeeld een weekendje weg, want ik zit toch ‘thuis’ in mijn eigen onderneming. Natuurlijk is het makkelijker in sommige gevallen, dan ben ik wat flexibeler, maar het is ook zo dat ik eigenlijk altijd werk. Van 9-17 en alle uren daar omheen.”

Alle creatieve ideeën die Gaby in haar eerdere werk niet kon gebruiken, worden nu juist gekoesterd. “Ik geef gehoor aan mijn creatieve geest, anders stomp je af geloof ik. Gekke ideeën verbinden mensen juist. Het is geweldig dat ik dat nu in de praktijk kan brengen. Hoe gaaf is het om met je klanten bijvoorbeeld te gaan duiken in plaats van in een saaie vergaderruimte te zitten?”

Als belangrijkste advies voor mensen met een droom om voor zichzelf te starten, meent Gaby dat een groot netwerk van belang is. Een netwerk in dezelfde sector als waar je in wilt gaan starten. Zonder connecties kom je er niet. Vraag andere mensen ook om hun mening over je project. Blijf reëel. Laat je niet verblinden door je eigen idee, stelt Gaby. Daarnaast, start zo low-budget mogelijk. Dat is prima mogelijk en zorgt er voor dat je niet direct failliet gaat als je idee niet zo uitpakt als je had verwacht.

Ik vraag Gaby of ze tevreden is met de stap die ze heeft gewaagd. “Zeker, ik ben erg blij met de keuze en met het moment waarop ik die heb gemaakt. Mijn insteek zal altijd blijven: als het ‘m toch niet blijkt te zijn, heb je er op z’n minst van geleerd.” Gaby zit vol mooie gekke plannen voor de toekomst. Vooral wil ze blijven groeien (zowel persoonlijk als zakelijk) en de hele wereld over reizen.

Gaby, ik wens je veel succes met je toekomstige (mooie en gekke) plannen. Bedankt voor het delen van je inspirerende verhaal!

 

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

3 Comments

  1. Leuk stuk! Interessant ook dat ‘t weer een wat andere toevoeging is aan deze serie. (ik vind deze serie echt heel erg interessant sowieso!) Verder: goede en interessante tips, goed om in je hoofd te houden als je er aan denkt om voor jezelf te beginnen.

  2. Mooi verhaal, erg inspirerend! Tof dat Gaby haar hart volgt en gewoon doet wat ze leuk vindt. En daar nog veel succes mee heeft ook! Heerlijk hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *