Haar Ambitie: Esther

Ambitie. In ieder van ons schuilt een doel waar we naar streven, een droom die we graag verwezenlijken of een ideaal dat we werkelijkheid willen maken.  In de serie ‘Mijn Ambitie’ vertellen echte mensen hun verhaal. Ter inspiratie, lering en vermaak! Iedere week verschijnen er meerdere nieuwe artikelen online. Voor een overzicht kun je hier terecht.

Ik interviewde Esther over haar eigen bedrijf, reisdromen en verdwenen beren op de weg.

Esther

DSC_0049Esther heeft haar passie voor reizen omgezet naar haar eigen bedrijf: Local Hideaways. Na een aantal jaren plannen maken waagde ze in 2013 de stap om haar droom te verwezenlijken; authentieke, kleinschalige, unieke en ongewone overnachtingsadresjes voor (bijna) iedereen bereikbaar maken!

Al haar hele leven is ze gek op reizen. In haar studententijd werd de liefde voor het eerst écht aangewakkerd dankzij een globetrottende vriendin. Samen bezochten ze bijvoorbeeld Tunesië. Ze sliepen bij lokale families in huis en maakten een zonsondergang in de woestijn mee. Dit laatste is één van de meest magische dingen die Esther ooit heeft meegemaakt. Met haar gezin reist ze nu de hele wereld over maar ze ontdekt ook bijzondere Hideaways dicht bij huis. Reizen is voor haar een ware verslaving; “Ik zou eigenlijk wel permanent op reis willen zijn!” Haar omgeving maakt maar al te graag gebruik van haar kennis over deze verborgen stekjes. Ze groeide uit tot vraagbaak voor haar omgeving. Zo ontstond het idee voor Local Hideaways. Waarom zou ze haar kennis niet delen met een groter publiek?

“Een stemmetje in mijn hoofd vertelde me dat ik mijn hart moest volgen. Iets met mijn passie moest doen. Uiteindelijk waren er honderd beren op de weg, redenen om het niet te doen, maar nog veel meer redenen om wel de stap te zetten.” Vorig jaar richtte Esther daarom Local Hideaways op. Een site vol met verborgen overnachtingsadresjes over de hele wereld, Esther bezoekt deze adressen zelf en schrijft er een persoonlijk verhaal over. “Wat voor mij het onderscheid maakt met standaard reizen, is dat de verschillende Local Hideaways er voor zorgen dat je verblijf een extra dimensie krijgt.”
De werkzaamheden voor haar webdesign bedrijf zijn op een laag pitje gezet, de focus ligt nu volledig op Local Hideaways. Dat is volgens Esther de enige manier om een bedrijf van de grond te krijgen. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat ze vanuit huis werkt. Zo maakt ze ook veel mee van haar kinderen Joaquin (10) en Mila (5).

Ik vraag Esther wat er voor zorgde dat de beren van de weg verdwenen. “Door mijn leeftijd (42) denk ik dat ik nu sterker in mijn schoenen sta. Ik trek mij minder aan van de buitenwacht en kan beter relativeren. Ook weet ik veel beter waar mijn sterke en zwakke punten liggen. Ik ben super trots op mezelf wat ik nu voor elkaar heb gekregen. En het is zo leuk, ik maak zoveel toffe dingen mee. Daarnaast ontmoet ik bijzondere nieuwe mensen, mensen die geweldige Hideaways runnen waar hun persoonlijkheid en ziel in zit. Eenzelfde authenticiteit probeer  ik ook in Local Hideaways te leggen.”

Met haar ‘reisorganisatie 2.0’ kan Esther ook haar ideële kant kwijt.  “Het idealisme in mij zegt dat ik door het publiek kennis te laten maken met deze bijzondere plekken, de wereld ook een beetje mooier maak.”

Tot slot geeft Esther andere ambitieuze geesten graag wat tips mee. “Geloof in jezelf en waar je voor staat. Authenticiteit is een van de meest belangrijke dingen om je ambities te verwezenlijken. Daarnaast: doorzetten, doorzetten, doorzetten. En af en toe een beetje brutaal zijn!”

Bedankt Esther voor dit wervelende interview! De comments staan weer open voor vragen, schouderklopjes en complimenten.

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

4 Comments

  1. Wow Esther, wat een leuk interview en zeer inspirerend:)! Ik ga zeker nog een paar van jouw plekjes met mijn gezin bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *