Haar Ambitie: Charlotte

Ambitie. In ieder van ons schuilt een doel waar we naar streven, een droom die we graag verwezenlijken of een ideaal dat we werkelijkheid willen maken.  In de serie ‘Mijn Ambitie’ vertellen echte mensen hun verhaal. Ter inspiratie, lering en vermaak! Iedere week verschijnen er meerdere nieuwe artikelen online. Voor een overzicht kun je hier terecht.

Charlotte

24 lentes is mijn Ivo Niehe en ik ben haar gast. Een eer om een gastblog te schrijven voor Anne. Net zo goed als het een eer moet zijn om als gast bij Ivo Niehe in zijn tv-show te komen. Althans, dat kan ik me voorstellen. Ik ben een groentje op blog gebied, maar ook hier heb ik ambities in. Mijn blog, Typisch Charlotte, is sinds november online en nu al weet ik wat het is om plezier en voldoening te halen uit bloggen. Ik schrijf fictie, maak recensies en schrijf vooral het liefste over mijn fotografie.

001-vierkant(1)Ik ben Charlotte, een 24-jarige ambitieuze fotografe. Een dromer. En een eeuwige studente. Ik studeer Media en Entertainment Management en zit momenteel in mijn afstudeertraject. Later als ik groot ben hoop ik een leuke ‘achter de schermen’ functie uit te oefenen op het gebied van televisie of theater. Theater is, naast fotografie, mijn grote passie. Ik ben dol op theater en alles wat ermee te maken heeft. De sfeer, de verschillende zalen. Van het klassieke Koninklijk Theater Carré tot het moderne Nieuwe Luxor Theater.

Toch, in de basis, heb ik op het gebied van fotografie de meeste ambities. En daar draait deze gastblog om. Ambitie. Ongeveer twee jaar geleden beleefde ik een inspiratiedieptepunt wat mijn fotografie betreft. Ik wilde graag groeien als fotografe, maar hoe? Ik besloot het wereld wijde web eens te bestuderen en vond een soort spoedcursus ‘hoe bereid ik mijn portfolio uit’. Alle suggesties stonden me tegen, op 1 na. Een ‘dag uit het leven van’ serie maken. Daar zag ik wel wat in. Direct ging ik aan de slag, maakte een plan van aanpak en ging lukraak mensen benaderen. Verrassing: dat werkte niet. Ik moest een beter plan hebben en vervolgens ging het beter. Toen ik in december 2012 mijn eerste bekende namen scoorde kwam ‘een dag uit het leven van’ eindelijk van de grond. Namen als Danie Bles en Niels Geusebroek volgden.

DanieBles

JoepRoelofsen-QMusic
‘Een dag uit het leven van’ heeft me ontzettend veel gebracht. Een mooi portfolio, een uitgebreider netwerk, een beetje naamsbekendheid, veel plezier in het fotograferen en vooral duidelijkheid op het gebied van mijn fotografieambities. Theaterfotografie en entertainmentfotografie is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Als ik nu terugkijk verbaast me dat ook niet. Als klein kind pikte ik niet alleen mijn vader zijn camera, maar ik keek ook op zaterdagavond met gladgekamde haartjes naar cabaret met mijn ouders. Toen ik begin 2013 cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe voor ‘een dag uit het leven van’ mocht fotograferen in het theater kwam een droom uit.

vdLaanenWoe01

vdLaanenWoe02
Tot voor kort had ik heel hard geroepen dat ‘een dag uit het leven van Niels Geusebroek’ mijn fotografie hoogtepunt tot nu toe was. Maar onlangs heb ik cabaretiers Joep van Deudekom, Viggo Waas en Peter Heerschop (oftewel, cabaretgroep NUHR) weten te strikken voor de serie. Voor de tweede keer in het theater mogen fotograferen en dan deze mannen, wow! Ik hoop dat ik over een jaar nog meer mooie namen heb weten te strikken, wellicht dat de namen tot nu toe mij daarbij helpen. Als de cirkel van ‘een dag uit het leven van’ over een tijdje mooi rond is hoop ik het project af te kunnen sluiten met een expositie.

Anne vroeg mij of ik nog iets wil meegeven aan een ieder met ambities. Ik zeg ga ervoor. Laat je niet beperken en zorg ervoor dat je wil sterker is dan het stemmetje in je hoofd dat zegt ‘dat gaat je toch nooit lukken’. Dat stemmetje had ik ook in mijn hoofd toen ik heel brutaal Radio 538 aanschreef en een persaanvraag deed voor Live38XXL. Een groot concert in het Ziggo Dome met de beste artiesten van Nederland. Ondanks dat ik niet voor een nieuwsmedium werk heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken. Onder het mom van ‘jullie zijn een kweekvijver voor jong talent. Ik wil graag verder in deze tak van de fotografie en als deze jonge, ambitieuze fotografe ergens moet beginnen, waarom niet bij jullie?’ Toen kort voor het evenement de telefoon ging en ik zag dat 538 belde maakte mijn hart een sprongetje. Zoals verwacht kon ik geen accreditatie krijgen omdat ik niet voor een medium fotografeerde, maar leek het me wat om voor hen te fotograferen en zodoende hun huisfotograaf te ondersteunen? Hell yeah, dat leek me wel wat! Dus nogmaals, laat je niet van de wijs brengen door die negatieve stem in je hoofd. Volg je hart en ga ervoor.

EdwinEversBand-Live38XXL DinandKane-Live38XXL

Wauw wat een mooi verhaal Charlotte. Super dat je zulke concrete stappenonderneemt om je dromen waar te maken. Bedankt voor het delen.

Voel je vrij om een bericht voor Charlotte achter te laten in de comments!

 

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

9 Comments

  1. Wouw Charlotte, ik zit hier rete jaloers dit verhaal te lezen, wat ben jij stoer. Daar moet ik een voorbeeld aan nemen. Prachtige fotos ook, liefs

  2. Ik vind het leuk om te lezen hoe je alles hebt aangepakt. Het lijkt me toch doodeng om sommige van die stappen die je genomen hebt zelf te ondernemen. Erg knap! En mooie foto’s (y)

  3. Supertof, wat een lef heb jij! Fotografie is iets wat ik graag zou leren, al is het maar een goede basis. Met name portretten en architectuur spreken me aan. En ik ga even je blog bekijken, ben nieuwsgierig geworden ;)

  4. Dit verhaal is een prachtig voorbeeld van wie niet waagt, niet wint. Een “nee” heb je sowieso maar een “ja” kan je altijd krijgen en daar is Charlotte volledig voor gegaan. Ik bewonder haar er zeker voor en wens ze enorm veel succes met fotografie!

  5. Gaaf om te lezen! Inspirerend om te lezen hoe je inderdaad gewoon brutaal kan zijn en wat het kan opleveren :-) Succes Charlotte!

  6. Wat ontzettend leuk om alle reacties te lezen, ontzettend bedankt. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om je hart te volgen en te gaan voor wat je waard bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *