Gezocht – Ambitieuze figuren

Een paar maanden terug had ik een serieuze bloggersblock. Zo eentje waarin je denkt: ik ga stoppen met dat gedoe. Ik pak een dagboek erbij, en ga daar mijn geklets in opschrijven. Een die je overvalt en niet meer wegtrekt. Soms blijken dat soort periodes uiteindelijk de voedingsbodem te zijn voor iets nieuws.

Er gaan een paar dingen veranderen. Een beetje verloor ik mezelf uit het oog. Daarmee de zaken waar ik graag over schrijf, en over lees, ook. Dat wil ik terugbrengen naar deze blog. Om mijn blog nog een stukje meer van mij te maken. Ik wil meer aandacht gaan besteden aan ambitie, inspiratie en groei. Zowel op persoonlijk gebied, als op professioneel gebied.

De vertrouwde stukken over mijn leven, mijmeringen, korte columns en berichten over Berlijn blijven. Ik schrijf nu eenmaal graag persoonlijk. Maar, ik ga er nieuwe elementen tussen voegen. Mijn ambitie kent geen grenzen. Schiet alle kanten op. Die van veel mensen om mij heen ook. Daar wil ik wat mee.

Vandaar dat ik ruimte ga maken voor verhalen van anderen. Ambitieuze, jonge mensen die de wereld willen gaan veroveren op hun manier. Op welke manier dan ook. Ervaringsverhalen van mensen die ik bewonder. Lessen van mensen die denken ‘been there, done that’, en hun kennis graag willen delen met een generatie jonge enthousiastelingen. Want volgens mij, lieve lezer, ben jij dat ook. Op die manier wil ik deze blog meer een platform voor inspiratie en persoonlijke groei laten zijn dan nu het geval is. Want we kunnen zo veel van elkaar leren!

Daarom meteen een oproep, want ik zoek gastbloggers en mensen die open staan voor een interview over hun ambitie en (reeds waargemaakte, of nog niet) plannen.

- Ben jij ambitieus, barst je hoofd van de plannen of ben je al begonnen met het verwezenlijken van je dromen? (denk aan een eigen onderneming, een topbaan, een (of meerdere?) emigratie(s) , een uitzonderlijke reis)

- Wil jij je ervaring met het beginnen waarmaken van je dromen, het uitvoeren daarvan, of het wijzigen daarvan, delen? (bijvoorbeeld: je gaat net beginnen aan een spannende onderneming/nieuwe baan/mooie reis/staat voor een belangrijke uitdaging)

of

- Heb je al zo veel meegemaakt, dromen verwezenlijkt en plannen tot uitvoer gebracht dat je graag je ervaringen met jonge ambitieuze mensen wilt delen?

Laat je horen!

Drop hier een comment, of contacteer me via mail/twitter. Ik neem dan contact met je op :)

 

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

24 Comments

 1. Hé wat leuk! Ik ben ambitieus en al begonnen met het verwezenlijken van één van mijn dromen: Beauty Is Not a Number. Ik weet niet of zoiets is wat je zoekt, maar het komt erop neer dat ik met iets slechts (mijn anorexia) iets goeds wil doen, en dit vorm heb gegeven door een nu nog website, maar ooit platform op te zetten voor en door eetstoornissen en andere mensen die willen vertellen over hun ervaring met schoonheid, getallen, zelfbeeld en meer van die dingen.

 2. Ik ben helaas niet de ambitieuze persoon die je zoekt, denk ik, weet ik stiekem wel zeker. Ik zit nog een beetje te veel in mijn veilig schulp! Maar ik wilde wel even zeggen dat ik ontzettend benieuwd ben naar deze gastbloggers, en hoop er wat van op te steken! Liefs, Stella. PS; Blij dat je bloggersblock je niet heeft laten stoppen!

 3. Leuk idee! Ik doe graag mee :) Ik studeer rechten, maar m’n hart ligt stiekem bij het schrijven. Ik schrijf al een tijdje voor het universiteits- en faculteitsblad en voor verschillende sites. Ik ben in februari 2012 begonnen als freelance copywriter en heb een columnbundel uitgegeven. Ow, en tussendoor wordt er ook nog gestudeerd ;) Het lijkt me fantastisch om kinderrechter te worden en dat te combineren met mijn schrijfwerk.

 4. Ik ben nog aan het uitzoeken wat ik nou in vredesnaam wil gaan doen in dit leven, maar ik ben erg benieuwd naar de verhalen van de gastbloggers. Wordt een leuke toevoeging aan je blog denk ik!

 5. Wat fijn dat je jezelf weer terug heb gevonden, thans, de blog spirit en je inspiratie :)
  Ik vind het een mooi initiatief wat je bedacht heb en toe ga voegen aan je blog!
  Mocht je een keer iets met het thema jong & chronisch ziek willen gaan doen, over hoe je alles weer op moet bouwen, dan hou ik mij aanbevolen ;-)

 6. Hm, dit lijkt me wel leuk! Ik weet niet of nu zo ambitieus ben, maar ik heb een droom die ik dit jaar ga verwezenlijken. Hopelijk twee dromen zelfs. De eerste is een wedstrijd waaraan ik in december mee wil (nee, ga) doen – een wedstrijd voor beginnende krachttrainers/bodybuilders. Vanaf 25 januari doe ik mee aan een challenge die me voorbereid op die wedstrijd.
  De tweede is mijn wens om gezond te worden. Ik weet niet wat ik heb, maar ik heb allemaal aanvallen en gekke klachten die mij belemmeren met studie, werk, sociaal leven, uitgaan etc. Ik wil dit jaar erachter komen wat het is + er geen last meer van hebben (haha). Ik heb de onderzoeken jaren voor me uit geschoven en nu ga ik ‘t echt doen.
  Deze twee zaken samen genomen (voorbereiding op wedstrijd en ziek zijn) gaan niet zo goed samen, maar ik ga het lekker toch doen ;p

  Mocht je dit interessant genoeg vinden, dan hoor ik het wel! :)

 7. Wat een leuk idee! Gelukkig ben je niet gestopt. Ben benieuwd naar de verhalen. Ik weet niet of ik ben wat je zoekt. Je mag uiteraard contact met me opnemen. :)

 8. Leuk! Wat ik al bereikt heb is aangenomen worden aan LSE en momenteel mijn master (mensenrechten) doen in Londen. Met de droom om ooit rond te reizen met een fotograaf en verhalen opschrijven van mensen in landen waar wij soms wat neerbuigend naar doen omdat ze daar niet zo ‘ver’ zijn met bijvoorbeeld mensenrechten als ‘wij’ in het westen. Met het doel om te laten zien dat we allemaal hetzelfde zijn en dat de mens mooi is en overal geluk kan vinden.

  Mijn grotere droom, die ik steeds vaker uit durf te spreken, is schrijven over hoe het is om een eetstoornis te hebben en proberen het taboe dat ligt op mentale problemen te doorbreken. Daarnaast wil ik gecertificeerd yogadocent worden (en/of voedingsdeskundige) en me meer verdiepen in meditatie. Om hiermee uiteindelijk een vorm van coaching te starten voor mensen die mentaal niet zo goed gaan die focust op zelfacceptatie op dit moment in plaats van de “waar ging het mis?”-vraag in het verleden.

  Geen idee of je er iets mee kan :)

  Hoe dan ook een fantastisch initiatief! Je bent super goed bezig de laatste maanden!! :)

 9. Ik ben niet de persoon wat je zoekt, vervelend van je bloggersblock en ben blij dat je toch door wilt gaan met bloggen door gastbloggers aan je blog toe te voegen! Veel succes met het kiezen van de juiste & dat je zo weer met plezier kan bloggen!

 10. Hi, ik vind je blog een van de betere inspiratieblogs die er zijn (je gebruikt introspectie op de juiste manier – zonder sentimenteel te worden), en het lijkt me leuk om mee te werken. Ik ben eind 2013 na een persoonlijke strijd naar Denemarken geëmigreerd voor de liefde. Mijn doel hier is om meer van wat er goed gaat in Denemarken, naar Nederland te brengen, omdat ik denk dat beide landen veel meer op elkaar lijken en aan elkaar kunnen hebben (cultuur, duurzaamheid, design, levenshouding) dan nu gebeurt. Dat doe ik nu vooral door mijn blog http://kleindeensgeluk.wordpress.com maar wie weet wat de toekomst nog gaat brengen…

 11. Hi Anne, wat een goed idee! Ik ben afgelopen september gestart met Local Hideaways, http://www.localhideaways.com. Authentieke, kleinschalige, unieke en ongewone adressen om te overnachten, wereldwijd. Bijzondere adresjes die je eigenlijk voor jezelf wilt houden, omdat je niet wilt dat iedereen hier naartoe gaat. Maargoed, hoe vaak keer je terug naar dezelfde plek? Daarom heb ik besloten mijn favoriete adressen te delen.
  Ik wil graag mijn ambities, onzekerheden, plannen etc. met je delen… dus wellicht vind je het interessant mij te interviewen voor je blog. Reislustige groet, Esther van Onna

 12. JAA! Geweldig idee. Je kunt het altijd zo mooi omschrijven waarom je iets wilt, of juist niet…. ik ben ontzettend benieuwd naar al deze verhalen. Contact me maar, ik zit vollll plannen!

 13. Dag Anne,

  Bericht vanuit Nepal. Ben hier bezig met het uitvoeren van één van mijn dromen: iets toevoegen aan de wereld met mijn kennis. Ik geloof niet in zielige mensen of in 2 weken vrijwilligerswerk/vakantie in een weeshuis. Ben meer dan een jaar geleden begonnen met de voorbereidingen, en nu bezig met een helemaal zelf opgezet & gesponsord drinkwater onderzoek van 4 maanden. Inmiddels in de afrondende fase, en deel graag mijn ervaringen! Op zo’n beetje alle andere gebieden ben ik ook vrij ambitieus overigens, van het afronden van opleidingen (middelbare school & bachelor cum laude), tot sport (ik wil per se een keer een halve triathlon doen). En ook wat eten betreft, zie ik uitdagingen in zo gezond mogelijk lekkere dingen bakken. Maar goed, ben nu dus in Nepal als ‘wereldverbeteraar’. En kan ook meepraten over de wat mindere kanten van ambitieus zijn…

  Heb je blog een tijdje niet gevolgd maar voordat ik vertrok (in oktober) vond ik het erg leuk om te lezen.
  Hoor wel van je als je hier een verhaal in ziet!
  Els

 14. Leuk, ben erg benieuwd naar alle verhalen van mensen. Ik heb zelf ook een en ander meegemaakt om over te schrijven, maar weet niet in hoeverre ik dat niet anoniem kwijt wil. Ga er nog over nadenken! Ondertussen kijk ik uit naar andere verhalen!

 15. Je hebt al veel reacties, maar als je nog iets kunt met mijn reizen van een maand door Amerika en straks Nieuw-Zeeland, dan hoor ik het graag. Verder zal ik het zo even niet weten wat ik kan bijdragen. Wel ben ik super benieuwd naar alle verhalen die straks te lezen zijn. Jou kennende maak je er een prachtige serie van, leuk!

 16. Ik zit nu al dagen mezelf af te peinzen of ik een ‘ambitieus figuur’ ben, ik denk het wel .. Plannen te over en ik hoop ze ook écht allemaal af te kunnen strepen maar wanneer? Echt heel actief mijn dromen achterna gaan doe ik nog niet maar op een of andere manier voelt het als één groot masterplan waar ik wel telkens kleine stapjes naar toe aan het nemen ben.

 17. Hoi Anne, een beetje laat maar ik zat te twijfelen of ik wel ambitieus ben. Ik vind dat zo moeilijk om over mezelf te zeggen, maar goed, ik ben het denk ik wél! Dus mocht je nog niet genoeg mensen hebben, dan lijkt het me heel leuk om mee te doen. Zit je al vol, dan heb ik gewoon pech!
  Ontzettend fijn dat je jezelf qua bloggen weer hebt gevonden, wat een mooi doel om je blog ‘interactiever’ te laten worden.
  Liefs

 18. Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *