En toen was daar ineens een nieuw uiterlijk

Tsja, what can I say. Als jurist/historicus/marketeer/talenknobbel heb ik niet zo veel kaas gegeten van het bouwen van websites.

Na spamaanvallen, mislukte updates voor WordPress en ontbrekende mappen in de installatie was het onvermijdelijk. Mijn site ging uit de lucht en werd opnieuw geïnstalleerd. Zónder goede back-up. Want ja, dat werkte dus ook niet meer. Huilen.

Gevolg: ik spamde mijn hostingbedrijf, had een nacht erg weinig slaap, bouwde mijn nieuwe site nu wél met child theme en ben sommige afbeeldingen van de afgelopen 1,5 jaar kwijt. Eigen schuld, dikke bult. Ik droog mijn tranen en ga dapper verder. De aanhouder wint, of zo.

Tips van een sukkel: Hoe voorkom je het verliezen van je WordPress blog?

1. Maak een back-up. Een échte. Kan heel simpel met allerlei plugins in WordPress. Doe dat regelmatig. Of regel dat het automatisch gaat.

2. Bewaar de foto’s die je maakt niet alleen op je site (*slaat zichzelf voor haar kop* dit is zo’n ‘duh’ moment).

3. Koop desnoods een externe harde schijf daarvoor, als je computer het anders niet aankan. Ook handig voor die back-up, trouwens.

4. Leuk hoor, zelf een site  ontwerpen. Maar doe dat even met een Child Theme. Te ingewikkeld? Dan heb je daar ook een plugin voor. Makkie. Geld over? Huur dan een expert in voor het bouwen van die site. Ben je van al dat gezeur af.

5. Je hebt overal plugins voor bij WordPress. Gebruik ze (en zorg ervoor dat je ze update).

6. Regel een goede hostingprovider. Zo eentje met techneuten die ook noob-taal spreken. En super vriendelijk zijn. En zelfs na sluitingstijd nog je site voor je repareren. Ik zeg: allemaal naar Hosting2go. Een shout out voor die redders in nood:

keai

Zij zegt dus ‘thank you’

Zo. En nu verder met de vernieuwde 24 Lentes. What do you think?

Fijn weekend! (Ja ik heb al weekend,  nene, my mom ‘s in town for the weekend.)

 

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

22 Comments

 1. Dus jou is de update uiteindelijk wel gelukt?
  Mijn techneutische-24-uurs-per-dag-super-lieve-helpdesk (lees: mijn man die toevallig systeembeheerder is en er vestand van heeft ;-) ) is er gisteravond de hele avond mee bezig geweest, maar het lukt hier niet =O

 2. Het ziet er mooi uit! Vorig jaar heb ik -na gehackt te zijn- uit pure frustratie mijn hele blog gewist. Het enige dat ik nog moet doen is overstappen naar een nieuwe provider. Zo stom dat ik dat nog steeds niet heb gedaan!

 3. Ik krijg dagelijks een automatische back-up in mijn mail, maar ook nog maar sinds kort. De foto’s staan in mijn telefoon en ook op Dropbox en een harde schijf. Maar moet ik ze ooit terug zetten? Ellende! Maarre, wat is een child theme eigenlijk? Veel plezier dit weekend met je mams!!

  • Een child theme is een aangepast theme. Je kunt een theme naar eigen wensen aanpassen (kleuren, lettertype, etc). Wanneer je een child theme maakt en hierin de aanpassingen maakt blijven deze bestaan wanneer je je theme update.
   Maak je geen child theme en update je je theme, dan gaan al je aanpassingen verloren.

 4. Ik vind ‘m echt goed geworden zo, heel fijn! :)
  Ik moet WP nog steeds updaten ook, maar zo geen zin in die update en backup-stress. Misschien maar eens een goede plugin voor fixen ipv handmatig gedoe.

 5. Ooh, dat is dus een beetje mijn nachtmerrie! Ik ben heel slordig in het maken van back ups en doe eigenlijk alles maar een beetje.. ;) Ik kan me voorstellen dat dit je wat nachtrust gekost heeft! Maar het ziet er mooi uit!

  • Dank Anne! Leuk om te horen :-) En, als ik jou was zou ik gaan voor automatische back-ups dan haha, scheelt toch een hoop stress!

 6. Brrrr… Dat is toch ieders nachtmerrie? Gelukkig dat je hostingprovider je uit de brand kon helpen (en goed om te weten, want ik zit ook bij hen, haha).

  Nu weer lekker met een frisse start verder (we vergeten de stress van vannacht gewoon even).

  • Oh haha wat toevallig! Goede keuze geweest dan :) Ze staan altijd voor je klaar, al vaker wat problemen gehad en daarbij hielpen ze me ook uit de brand.

 7. Wat een drama!! En nachtmerrie tegelijk. Gelukkig is het nu opgelost.
  Zelf heb ik een plugin die backups maakt. Heel fijn!:)

  Je nieuwe lay out is mooi strak. I like it.

 8. Ik vind de lay-out er mooi uit zijn! Ik ben helaas ook geen toppertje in het bouwen van websites.. het is ook zo lastig allemaal!

  • Thanks Sheelagh! En ja, gelukkig tenminste al mijn artikelen niet kwijtgeraakt. Die plaatjes…kom ik ook wel weer overheen

 9. Vervelend zulke dingen! Ik ben één keer aardig wat kwijtgeraakt met een PC crash, maar ik heb een externe harde schijf waarop alles gemirrored wordt, inclusief een lokale kopie van de complete inhoud van mijn hostingpakket. Gewoon met FTP overzetten, maar back-ups werken ook goed.

  • ah goed dat je zo’n externe harde schijf hebt met je laatste backup! Zo voorkom je echt een hoop hoofdpijn heb ik gemerkt…

 10. Och pasgeleden ook gehad, HUILEN. Ik heb alles op een usbstick staan qua themes en instellingen… Ook heb ik los de mapjes nog eens ergens heen gezet voor het geval DAT ;)

 11. Dát is dus precies waar ik bang voor ben en daarom er nog geen nieuwe theme op heb gezet haha!
  Hij is wel erg mooi en overzichtelijk, je blogjes lezen nu prettig weg :)

 12. Ow ik zou ook echt doodgaan als mijn site het niet meer zou doen :( Ik heb nu ook een childtheme, had daar echt nog nooit van gehoord totdat mijn theme automatisch ging updaten en mijn layout telkens weer lelijk werd. Enfin, je site ziet er SUPER MOOI!!! uit zo!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *