Dagje uit – Dresden en Hrensko

 

Berlijn, leuk hoor. Maar is er omheen nog wat moois te vinden? Ik ging op onderzoek uit, samen met mijn BF. Naar Dresden voor een dagje was het idee. Kwamen we daar aan, bleek je de highlights van de stad zo doorlopen te hebben. En mijn vriendje zou mijn vriendje niet zijn als hij niet nog een ander plan zou hebben. Hup, de S-bahn in naar het eindpunt; de grens tussen Duitsland en Tsjechië.

Dresden is mooi, al merk je ook in deze stad dat WO II er heftig is geweest. Er zijn veel mooie opnieuw gerestaureerde, of geheel opnieuw opgebouwde, historische gebouwen te zien. Plus het barstte er van de kerstmarkten deze tijd van het jaar. Voor ieder wat wils, eigenlijk.

P1030955

P1030966

P1030957

 

P1030961

Na een paar uur besloten wij dat we ‘t wel even gezien hadden in de kou en de drukte. Op naar de natuur. Met de S-bahn vanaf Dresden Hauptbahnhof vertrokken we naar het laatste Duitse stationnetje; Schona.

P1030974

Een antieke Tsjechische trein vervoerde ons het laatste stukje door Duitsland. Super leuk zo’n ouderwetse coupe! Aangekomen in Schona voeren we met een klein pondje de Elbe over, om voet aan land te zetten in Tsjechië. Wat we daar aantroffen…

P1030996

P1030997

Het leek meer alsof we zojuist de overstap naar China hadden gemaakt. Een compleet dorp vol met Chinese handelaren in een klam in Tsjechië. Wie had dat gedacht. Ik heb geprobeerd er achter te komen waarom al die Chinezen zich juist daar in dat dorp hebben verzameld, maar kon er helaas niet achter komen.

Als opdringerige markthandelaren riepen ze ons toe dat we wat bij hen moesten kopen. Immers, alle tabak en alcohol is nog stukken goedkoper in Tsjechië. Om ons heen zagen we vage figuren die duidelijk enkel de oversteek hadden gemaakt om grof in te slaan. Met tassen vol goedkope sterke drank en hier en daar een trainingsbroek keerden ze zo snel mogelijk weer terug naar Duitsland.

Wij niet. Wij wilden een glimp van de mooie natuur opvangen die dit grensplaatsje te bieden heeft. Dat is aardig gelukt.

P1040004

P1040003

P1040002

P1030994

Wat was het een fijne dag! ‘s Avonds ploften we compleet uitgeblust in de bus terug naar Berlijn. Terug naar huis.

 

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

12 Comments

  1. Avontuurlijk dagje. Heerlijke plaatjes. Vooral die laatsten. Deden me meer nog aan een sprookjesdorp denken. Alsof Vrouw Holle ineens achter een berg vandaan zou kunnen springen ;) Had trouwens ook niet verwacht dat je zo door Dresden heen was. Al heb je dat gevoel misschien snel als je inmiddels Berlijn gewend bent? Dan is Amsterdam bijvoorbeeld misschien ook wel een durpske.

  2. Avontuurlijk dagje inderdaad haha! De natuur ziet er wel echt prachtig uit in Tsjechie, veel leuker dan een paar opdringerige handelaren

  3. Wat een verrassend leuke dag, tof! Mooi daar vlak over de grens! Leuke ontdekking, op al die onderhandelaren na dan, haha. En wat maakte je een gave foto’s, heel mooi! Die eerste van Dresden ook overigens, goeie timing.

  4. Waaaaaauw! Wat een prachtplaatjes… echt wauw… die gebouwen.. die trein.. het brengt je inderdaad wel een beetje terug naar heel vroeger. Jeetje, ik kan er niet over uit hoe mooi het is, haha!

  5. Leuk uistapje! Ik ben ooit weleens door Dresden heen gereden maar het is blijkbaar ook zeker de moeite waard om de stad zelf eens goed te bekijken! In Tsjechië heb je inderdaad heel veel van dat soort aziatische marktjes waar je voor weinig heel veel nepdingen kunt kopen, het heeft op zich wel wat maar dat opdringerige staat mij vaak al snel tegen…

  6. Waarom Chinezen? Omdat die overal staan waar er geld te verdienen valt. :) En dat is bij vrijwel alle grensovergangen zo. Als je de boot van het Europese vasteland naar Scandinavië neemt kom je aan boord horden Noren en Zweden tegen die op de boot tax free alcohol inslaan. Dat kost door hoge accijnzen een vermogen in die landen.

  7. Wow wat een drukke dag:) Maar wat je mooie dingen gezien zeg! Die natuur is prachtig en ja die Chinezen, daar ben ik nu ook wel heel benieuwd naar. Wat leuk dat jullie meer van de omgeving ontdekken, ik vind die foto van jou met de koffiebeker (?) heel leuk. Zo’n oude trein lijkt me gaaf om eens mee te maken, alsof je jaren terug in de tijd gaat.

  8. Ha, dat zijn weer eens andere daguitjes! Leuk dat jullie ook nog even de grens zijn overgegaan. Die oude treincoupés zijn tof ja, daar krijg ik altijd een instant reisgevoel van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *