Coming of Age op een blog

Processed with VSCOcam

Leuk paasweekeind gehad? Ik wel, heel leuk zelfs. Gisteren tijdens een lange wandeling over het verlaten (voor zover je dat verlaten kunt noemen met hordes mensen) Tempelhof vliegveld had ik zo’n lampjesmomentje. Eentje die vaak pas kan komen als je lange tijd even uit de dagelijkse sleur bent. Mijn blog is een Coming of Age verhaal online.

Ik wilde mezelf in vakjes plaatsen van lifestyle blogger, misschien ooit design blogger (HA). Maar nee. Het vakje waar ik het beste in pas is Coming of Age blog. Nu ben ik in het algemeen niet zo van de vakjes, maar voor het bijhouden van een blog blijkt dat nog best wel lekker te zijn. Geeft wat richting aan het geheel.

Wat is coming of age? Een term gebruikt voor het literaire en filmgenre. Verhalen over jongeren (tieners/twintigers) die opgroeien, hun politieke, culturele en maatschappelijke voorkeuren gaan ontdekken en zich losmaken van hun achtergrond. Mensen die proberen om een fase in hun leven te bereiken waarin ze kunnen zeggen dat ze echt volwassen zijn. Het is vooral ook een zoektocht, waarin veel van de eigen mijmeringen centraal staan, de blik op de wereld vanuit de ik-persoon. Voorbeeld van een Coming of Age serie is bijvoorbeeld ‘Girls’ (all-time favorite van ondergetekende). Boeken als the Catcher in the Rye en the Flamethrowers van Rachel Kushner vallen er ook onder. Volgens mij zijn er eigenlijk een heleboel Coming of Age blogs. Nog goeie ook. Ik pleit er voor om dit genre op te nemen naast de ‘standaard’ genres. Dat schept wat broodnodige duidelijkheid. Lifestyle is anders zo’n vergaarbak van… Alles wat niet (puur) beauty, mode of design-georiënteerd is.

Voor het gemak heb ik het maar in mijn header gezet. Wel zo duidelijk. Met de Maand van de Jonge Vrouw, de Ambitie special en mijn regelmatige mijmeringen geloof ik dat de naam toepasselijk is. Enige verschil; mijn blog richt zich ook op actie, niet alleen maar op dialoog en mijmeringen. Bijvoorbeeld ook actie in de vorm van het oppakken van Pinterest. Ja, ik heb maar weer een account geopend. Plaatjes zijn zo leuk. Ik mis toch nog een klein beetje informatie, want waar gebruik je die Pinterest plaatjes nou eigenlijk voor? Ik waagde een poging en zette wat borden op. Gevolg: mijn bord over artiesten staat vol met Miranda July – die volgens mij eeuwig in de coming of age fase zit en dat fantastisch in woorden kan uitdrukken. Mijn natuur-bord staat vol met bloemen (je bent een kind van een bloemiste of je bent het niet). Hamvraag van de dag:

Waar gebruik jij Pinterest voor? (Wat is je account? Dan ga ik je volgen. Mij kan je hier vinden op Pinterest)

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

20 Comments

 1. Goed artikel, ik denk inderdaad dat jouw blog binnen die ‘categorie’ valt. Ik heb er zelf nooit zo over nagedacht, over de bloggenres. Ik ben geen lifestyleblogger, het gaat lang niet altijd over fotografie. Ik noem het dan maar ‘persoonlijk’.

 2. Mooie toepasselijke term Coming of Age. Past inderdaad goed bij wat je schrijft. Wat dat betreft is en blijft het altijd een beetje zoeken naar de juiste term om een blog te beschrijven, zelf kom ik er bij mijn eigen blog ook maar niet uit. En op pinterest ga ik je volgen.

 3. Coming of Age past idd heel goed bij je blog. Bij lifestyle denk ik toch aan wat ‘luchtigere’ blogs, en ik kom juist graag op jouw blog omdat de verhalen meer diepgang hebben :-)

  Ik heb ook al heel lang Pinterest en heb het ook gelinkd aan mijn blog, maar ik kom er maar niet aan toe om er wat meer mee te doen, zoals bijvoorbeeld ook een board maken met mijn recepten.. Binnenkort toch eens doen!

  • Dank Mariska voor je compliment! En ja, nu ik weer wat tijd in Pinterest heb gestopt kom ik er achter dat die verzamelingen toch best handig zijn. Al moet je er wel de tijd voor nemen, want als je ‘originele’ pins wilt hebben moet je die toch ergens op het web vandaan zien te halen, of eigen foto’s er op slingeren :-)

 4. Ik gebruik pinterest met name om de visuele kant van mijzelf te laten zien. De dingen die mij interesseren en aanspreken. Ook wil ik nog eens een visueel cv maken, om eventuele werkgevers te informeren.

 5. Lifestyle is inderdaad een beetje een nietszeggende term, coming of age past inderdaad precies bij je blog!
  Ik gebruik Pinterest vooral om recepten, DIY-ideeën, kledingfoto’s en interieurfoto’s te verzamelen. De eerste twee spreken voor zich denk ik haha, de laatste twee zijn om een goed beeld te krijgen van wat ik mooi vind voordat ik dingen ga kopen. Ik koop ook wel eens impulsief dingen, maar op mijn borden zie ik nu bijvoorbeeld allemaal kimonoblousejes en grote losvallende vesten, dus als ik daar een heel mooie van tegenkom in de winkel ‘mag’ ik het kopen van mezelf. Hetzelfde geldt voor interieur, ik ga in de zomer op kamers dus ik probeer nu al een beetje een stijl in mijn hoofd te krijgen zodat ik straks dingen koop die ik echt mooi vind en waar ik lang mee vooruit kan :) Ik volg je trouwens!

 6. Leuk idee om “coming of age” aan het bloggersgenre toe te voegen! Past goed bij jouw blog. En ook bij enkele andere blogs die ik volg. Ik heb overigens zelf ook nog altijd het idee in de coming of age fase te zitten (ben 32)…ik vraag me af op welke leeftijd je “at age” bent ;-)

  • Ik denk dat je nooit ‘at age’ bent om eerlijk te zijn ;) extra handige term dit, wat dat betreft. Kan je eeuwig laten staan…

 7. Heerlijk soms, zulke eureka momentjes! En hoewel ik eigenlijk ook niet zo’n fan ben van hokjes (en wel meer dingen) in de blogwereld vind ik coming of age eigenlijk wel bij jouw blog passen. Dus als dat goed voelt, waarom niet?

  En over Pinterest, love it! Maar vooral voor het leuke plaatjes verzamelen en even beelden kijken als ik me verveel of zo. Het zogeheten “inspiratie opdoen” zoals lifestyle bloggers als ik dat zo mooi zeggen ;-)

  • hahaha ja, voor inspiratie opdoen leek het me ook al wel wat. Al moet ik zeggen dat ik tot nu toe op Pinterest niet echt doorklik naar de bron van de inspiratie maar vooral plaatjes kijk.

 8. Ik gebruik Pinterest inmiddels amper. Ik heb er een travel wishlist en een bord waar ik de plekken op zet waar we geweest zijn. Vooral in die twee kijk ik graag. Ik deed er trouwens ook graag gezonde eettips op, al is dat alweer even geleden. Toch vind ik het wel de perfecte plek voor healthy inspiratie! Ik ben te volgen als 1982marcella

 9. Ik heb de term Coming of Age eigenlijk nog nooit gehoord. Sowieso vind ik het niet persé nodig dat een blog in een bepaald hokje te plaatsen is.

  • Daar heb je gelijk in. Soms vind ik zo’n term voor mijn eigen projecten wel handig, omdat ze op die manier wat meer richting krijgen dan ‘gewoon een verzameling stukjes’.

 10. Ik heb eigenlijk nog nooit van Coming of Age gehoord. Pinterest geruik ik eigenlijk niet… ik heb wel een account maar doe er niks mee.

 11. Hm, ik had nog nooit van die categorie gehoord, maar ik vind het wel een hele mooie. Zelf gebruik ik mijn Pinterest om ideeën op te doen voor de kinderkamers, mooie jurkjes voor mezelf, leuke hebbedingetjes bekijken en vooral ook inspiratie opdoen.

 12. Leuk ^^ had nog niet van Coming of Age gehoord.
  Pinterest gebruik ik vooral voor DIY inspiratie :D maar ook inspiratie voor woondecoratie enzo. Ik heb een hele lijst van dingen die ik uit wil proberen, alleen nog weinig tijd gehad om het uit te voeren :P Ik verheug me op de zomervakantie, dan ga ik lekker aan het knutselen! ^^
  http://www.pinterest.com/xxAnnaNaomi/

  • Leuk om te lezen waar je Pinterest voor gebruikt! Coming of Age is oorspronkelijk een term voor vooral films en boeken eigenlijk, maar vond hem hier ook wel toepasselijk.

 13. Leuke blog! Ik denk dat voor mensen van onze leeftijd dat Coming of Age thema erg aan de orde van de dag is.
  Ik heb ook pinterest. Op het moment verslaafd aan interieus plaatjes want ja ik ga verhuizen, haha. Soms vind ik erg ook lekkere recepten en tips voor fotografie. Als je doorklikt op het plaatje schuilt er vaak nog heel veel informatie achter… haha. Mijn pinterest is; jitsketje

  • Thanks Jitske, ja ik denk ook dat het aan de orde van de dag is, en stiekem dat dat ook vaak zo blijft gedurende mensen hun hele leven ;)

 14. Coming of Age. Mooi.

  Ik gebruik pinterest vooral voor inspiratie. Om mezelf (en hopelijk ook anderen) te mogen herinneren aan dingen die ik soms weet, en soms even vergeet. Mijn boards body and soul en spiritual inspiration gebruik ik hier vooral voor.

  Daarnaast ook om dingen helder te krijgen. Zo wil ik bijvoorbeeld ooit een tattoo, maar voor tattoo past bij mij? Door plaatjes te pinnen die mij aanspreken krijg ik hier dan een completer beeld van:)

  Ik ga je ook volgen op pinterest!
  Mij vind je hier: http://www.pinterest.com/slblom/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *