Berlijn hotspot: Thee-tijd!

Deze maand is een feestje. Eerst kwam mijn moeder een lang weekend naar Berlijn, dronken we thee en koffie tot we er bij neervielen en deden we traditiegetrouw wat aan geld uit de portemonnee smijten. Nu een lang paasweekend samen met mijn lief, een zonovergoten Berlijn ontdekken (en omgeving, daar reken ik Polen ook nog bij). Wat een heerlijkheid.

Met mijn moeder bezocht ik Tee Tea The. Stiekem was ik daar al vaker geweest, maar had nooit de tijd genomen om het knusse plekje op de Goltzstrasse 2 op de foto te zetten. Dat werd hoog tijd! Mijn favoriete hang-out voor weekend-thee, taart en nu ook brunch.

P1040110

P1040105

P1040103

Ok, het was de post-katerdag, mijn moeder en ik party hardy samen en we hadden behoefte aan een stevige brunch. Dat is mijn excuus voor deze oh zo lekkere maar oh zo foute ontbijt keuze.

P1040101

P1040102

De kaart van dit cafe is een bijzonderheid op zich. Wat eten betreft vrij kort, wat thee betreft ongeveer een bijbel. Je hebt keuze uit oneindig veel soorten thee, gesorteerd naar de kleur van de basis-thee die in de mix zit (zwart/groen/wit/kruiden). Bij de thee krijg je een speciale ‘zandloper’. Als deze uitgelopen is (heet dat zo?) is je thee klaar en moet je het mengsel uit de theepot halen! Doe je dat niet? Dan is de smaak van je thee verpest. Nee maar echt. Opletten.

P1040108

P1040107

Bijkomend voordeel: alle theesoorten die je kunt bestellen, kun je ook kopen. Van het cafe loop je direct door naar de theewinkel, meer thee-hemel eigenlijk. Ik kan me er niet inhouden en ga meestal voor wat kleine blikjes Kusmi thee. Blije ik, want ik woon 10 minuten van deze heerlijkheid vandaan. Ben je in Berlijn? Dan zou ik hier zeker even langs gaan. De Goltzstrasse is an sich al de moeite waard en je loopt er direct in vanaf de U-bahn halte Eisenacher strasse!

Fijn pasen :-)!

Image Map
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne

8 Comments

  1. Dit is goehoed! Ik ben een onwijze theeleut, dus deze komt zeker op m’n lijstje als we naar Berlijn gaan. Wat veeeeel soorten. Daar zou ik ook zeker wat smaakjes mee naar huis nemen, yum! Oh en, laat ik eind juni nou net naar Berlijn komen :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *